Huvudmeny

John Ygemar

Jobba i Vaggeryd

twitter

Ger man energi så får man ofta tillbaka det på något sätt

John Ygemar jobbar som vårdare/fritidsledare på Skogsvägens korttidsboende och fritids i Vaggeryd för barn och ungdomar som är i behov av särskilt stöd enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Det innebär att john är med och skapar aktiviteter och rutiner för dem som vistas här så de får en meningsfull fritid och möjlighet till utveckling.

Varför har du valt detta yrket?

– Jag läste barn och fritid på Fenix med inriktning mot funktionshinder, fritid och idrott. Jag gillar ledarskap och är lite perfektionist, vilket innebär att jag aldrig nöjer mig. Jag tycker det är roligt att få vara med att utveckla och påverka människor. Jag är ingen kontorsmänniska utan vill göra skillnad där det händer.

Vad är utmaningarna med ditt jobb?

– Varje individ som är här vill jag ska trivas och kunna utveckla sin självständighet. Det är en utmaning att vara en förebild och ett stöd i det. Inför att vi skulle få nya lokaler jobbade jag mycket med planeringen av våra nya verksamhetslokal och det har varit en utmaning som engagerat mig mycket. Det är kul och viktigt att få vara med och påverka.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det är att det man ger får man oftast tillbaka. Ger man energi så får man ofta tillbaka det på något sätt. Sen har vi en väldigt bra arbetsgrupp som det är roligt att jobba med. Vi är ett gott gäng med högt i tak.

Två personer i ett rum

John med sin kollega i ett av sällskapsrummen på korttidsboendet.

V-symbolen med visionstexten Plats för att göra skillnad

Publicerad:

2016-03-22

Kontakt

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision