Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Landsbygd med hus

Lediga tomter, boka tomt

Just nu är det ont om lediga tomter i framför allt Vaggeryd. I Skillingaryd finns tomter på bland annat området Himlabacken. Även för dig som föredrar ett mer lantligt läge finns det alternativ.

Karta med lediga kommunala tomter

I kommunens webbkartalänk till annan webbplats kan du se lediga kommunala tomter om du tänder lagret lediga tomter under fliken Bygga, bo & miljö.

Boka tomt

I dagsläget har vi ingen kommunal tomtkö. Vi erbjuder däremot en möjlighet att kostnadsfritt boka en tomt upp till sex månader. Efter 1 januari 20148 finns ett förslag att kommunen ska börja ta ut en avgift för att boka tomt.

Så här gör du för att boka en kommunal tomt

  1. Titta ut vilken tomt du vill ha i webbkartan (se länk ovan).
  2. Notera tomtens fastighetsbeteckning/adress, informationen finns i webbkartan om du klickar på ytan för tomten.
  3. Ansök om dispositionsrätt för småhustomt via e-tjänstenlänk till annan webbplats (e-legitimation krävs) eller skriv ut och fyll i PDF-blanketten för ansökan om dispositionsrättlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Blanketten postas till: Vaggeryds kommun, kanslienheten, Box 43, 568 21 Skillingaryd
  4. När din ansökan kommit in får du en bekräftelse på din bokning.
  5. Efter att din ansökan kommit in har du sex månader på dig att få bygglov för att du ska få köpa tomten. Om du inte har fått det blir tomten ledig för andra att boka.

Tomter på landsbygden

För att underlätta utvecklingen och tillväxten på landsbygden har kommunen utsett två personer med särskilt god lokalkännedom och brett nätverk bland privata markägare att fungera som tomt- och bostadsförmedlare för enstaka privatpersoner. Kommunen har även nyligen antagit en så kallad LIS-plan, landsbygdsutveckling i sjönära lägen, vilken är tänkt att underlätta för husbyggnationer av fritidshuskaraktär eller permanentboende intill våra sjöar och vattendrag.

Vid intresse av lantlig tomtmark öster om E4:n, kontakta Per-Olof Toftgård, e-post: per-olof.toftgard@vaggeryd.se eller mobil 070-568 39 25.

Vid intresse av lantlig tomtmark väster om E4:n, kontakta Johnny Wackt, e-post: johnny.wackt@vaggeryd.se eller mobil 070-604 06 39.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast granskad:

2017-10-24

Sidansvarig:

Simon Hjälmarö

Kontakt

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision