Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Landsbygd med hus

Lediga tomter

Kommunen har ett stort markinnehav i och runt våra två centralorter Vaggeryd och Skillingaryd. Det är därför det är framförallt här som du har ett större antal kommunala tomter att välja mellan. Men även för dig som föredrar ett mer lantligt läge finns det alternativ.

På kommunens bosajt boivaggeryd.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har vi samlat information om utbudet av lediga tomter i Vaggeryd och Skillingaryd, men även enstaka lediga tomter i kommunens tre mindre tätorter, Byarum, Hok och Klevshult. På sajten hittar du också intressanta alternativ till att bo i en tätort, oavsett det handlar om lantligt belägen kommunal mark eller privat.

I dagsläget har vi ingen kommunal tomtkö, vilket gör att principen "först till kvarn" gäller. Vi erbjuder däremot en möjlighet att kostnadsfritt boka sig på en tomt upp till sex månader, vilket du bör utnyttja om du hittar något som verkar intressant. På vår bosajt finns all information hur du går tillväga för att boka just "din" tomt.

Du kan använda dig av våra e-tjänster för att söka dispositionsrätt. Du hittar länken till våra e-tjänster under självservice. Ansökningsblanketten ligger under bygga & bo, övriga. För att logga in krävs e-legitimation. Du som önskar kan ladda ned ansökan som en PDF-blankett och skicka den till oss.

Landsbygdsutveckling

För att underlätta utvecklingen och tillväxten på landsbygden har kommunen utsett två personer med särskilt god lokalkännedom och brett nätverk bland privata markägare att fungera som tomt- och bostadsförmedlare för enstaka privatpersoner. Kommunen har även nyligen antagit en så kallad LIS-plan, landsbygdsutveckling i sjönära lägen, vilken är tänkt att underlätta för husbyggnationer av fritidshuskaraktär eller permanentboende intill våra sjöar och vattendrag.

Vid intresse av lantlig tomtmark öster om E4:n, kontakta Per-Olof Toftgård, e-post: per-olof.toftgard@vaggeryd.se eller mobil 070-568 39 25.

Vid intresse av lantlig tomtmark väster om E4:n, kontakta Johnny Wackt, e-post: johnny.wackt@vaggeryd.se eller mobil 070-604 06 39.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast granskad:

2016-04-28

Sidansvarig:

Simon Hjälmarö

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision