Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2016-08-26 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-08-26

Astronaut

Christer Fuglesang medverkar på Klimatkonferensen. Foto: ESA

Missa inte årets klimatvecka!

Vill du lyssna på Karl-Henrik Robèrt, Karin Bodin och Christer Fuglesang? Kanske vill du lära dig mer om solenergi eller om hur vår mat kan bli mer klimatsmart? Då ska du inte missa årets Klimatvecka!

I år kommer klimatveckan i Jönköpings län att arrangeras den 6–13 september. Under veckan kommer det att arrangeras ett flertal olika aktiviteter runt om i länet. Du kan läsa mer om vad som händer på klimatrådet.selänk till annan webbplats

Klimatveckan avslutas med Klimatkonferensen följt av Klimatkvällen. Under konferensen får du möjlighet att lyssna på föredrag av bland andra Karl-Henrik Robèrt, Professor strategisk hållbar utveckling vid Det Naturliga Steget, Karin Bodin, vd för Polarbröd och Carl Strand, Forskningschef LOHAS, för att nämna några. Stannar du kvar till kvällen får du också vara med om utdelningen av det prestigefyllda klimatpriset och lyssna till ett lite längre föredrag av Sveriges hittills enda astronaut – Christer Fuglesang.

Och bäst av allt: Både Klimatkvällen och Klimatkonferensen är öppen för alla och är helt gratis. Det enda du behöver göra för att säkra din plats är att gå in på klimatrådet.se och anmäla dig!

Klimatrådet i Jönköpings län

Tillsammans med omkring 50 andra organisationer är vi en del av Klimatrådet i Jönköpings län. Tillsammans strävar vi mot visionen att Jönköpings län ska vara ett plusenergilän senast 2050 vilket innebär att behovet av energi har minskat och att den förnybara energin har ökat så mycket att det blir ett överskott.

En del av Klimatrådets arbete är att varje år arrangera Klimatveckan i Jönköpings län.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-08-26

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision