Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Publicerad: 2017-04-24

Luft- och vattenspolning av dricksvattenledning

Renspolning av det kommunala vattenledningsnätet i Vaggeryd

På uppdrag av Vaggeryds kommun kommer Pollex AB att utföra renspolning av det kommunala vattenledningsnätet i delar av Vaggeryd under april och början av maj månad 2017. Syftet med renspolningen är att förbättra vattenkvaliteten och förebygga problem med missfärgat vatten som i ökad utsträckning förekommit inom vissa områden.

För att spola rent ledningarna kommer luft och vatten att ledas genom ledningssträckan via brand- eller spolposter. Vid underhåll av vattenledningssystemet stängs ventiler för att man ska kunna genomföra arbeten. När ventilerna öppnas igen kan viss missfärgning av järn och mangan sprida sig till andra delar av systemet. Missfärgningen är inte farlig i sig men eftersom järnhalten blir högre rekommenderar vi att man inte dricker vattnet eller använder det i matlagning. Det är viktigt att man spolar vattnet kraftigt i kallvattenkranen för att få ut luft och missfärgning efter det att vattnet varit avstängt.

Obs! Missfärgning av dricksvattnet kan även visa sig utanför det område där spolning pågår.

Information per post

De hushåll som berörs av vattenavstängning kommer att få skriftlig information i brevlådan några dagar innan renspolningen. Vissa hushåll kommer att beröras flera gånger och får då informationen flera gånger.  Tappa gärna upp vatten i en kanna eller kastrull under perioden för dryck och matlagning.

Vi ber om överseende för de olägenheter detta medför för er. Vi hoppas att ni har förståelse för de åtgärder som utförs för att få ett bra vatten i framtiden.

Lägesuppdatering

Vecka 17

Efter måndagens spolning på Västra strand kommer Torsbovägen, Gärdesvägen, Hjortsjövägen och Rundelsvägen beröras av renspolning under tisdagen den 25 april. Under onsdagen den 26 april berörs delar av Bondstorpsvägen, Mellängsvägen, Bäckalyckevägen och Malmgatan av spolning. De som berörs av vattenavstängningen ska få skriftlig information från vår entreprenör Pollex AB i brevlådan. Ingen spolning kommer att genomföras under torsdagen och fredagen denna vecka. 

Problem med brunt vatten kan tyvärr förekomma på andra områden i Vaggeryd så tappa gärna upp ett par liter vatten för säkerhets skull. Har du synpunkter kring detta är du välkommen att kontakta tekniska kontoret på telefon: 0370-67 83 47 eller via e-post: tekniska@vaggeryd.se.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast granskad:

2017-04-24

Sidansvarig:

Jonatan Rosenquist

Kontakt

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Org.nr: 212000 - 0522

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision