Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2017-08-23 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2017-08-23

Fjäril som sitter på blomma

Missa in Klimatveckan 20–28 september

Den 20-28 september går Klimatveckan av stapeln för fjärde året i rad i Jönköpings län. Detta är en av länets största mötesplatser för energi-, klimat- och hållbarhetsfrågor. I år bjuds det på ett fullspäckat program, missa inte detta!

Klimatveckan präglas av gränsöverskridande aktiviteter som ger kunskap och ökad medvetenhet runt klimatfrågor på bred front på nationell nivå. Goda exempel från hela landet lyfts fram.

Vi behöver öka kunskapen och samverka för att nå målet med plusenergilän, så ta tillfället att göra detta under klimatveckan!

Utdrag ur programmet

Solkraft är hett

Intresset för solenergi har ökat explosionsartat de senaste åren. Under klimatveckan kan du hitta flera soliga aktiviteter. Bland annat om solkraftsutbyggnad i Afrika och hur man ska täcka alla svenska tak med solceller. Dessutom blir det solsafari i hela Jönköpings län!

Smarta inköp och hållbar livsstil

Hur ska man tänka som organisation vid stora upphandlingar? Få konkreta tips hur man kan göra i praktiken. Dessutom om hållbart resande i Sävsjö, klimatdag i Jönköping, återvinningsdag i Vaggeryd och mycket, mycket mer.

Klimatkonferensen och kvällen – gratis & öppen för alla!

Veckan avslutas med en innehållsrik eftermiddag och kväll på Spira i Jönköping. Klimatkonferensen 2017 tar sin utgångspunkt i en berättelse om framtid, innovation och utveckling utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Som avslut på Klimatkonferensen bjuder vi in till en underhållande och inspirerande kväll där vi får lyssna till vår folkkära Mark Levengood, som ska tala om hur vi människor hanterar förändring. Dessutom delas det prestigefyllda Klimatpriset ut! Vem vinner i år?

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-08-23

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision