Huvudmeny

!

VIKTIGT MEDDELANDE!
Uppdatering av kommunens växelsystem
Vaggeryds kommuns växelsystem kommer att uppdateras mellan 16:30-18:00 idag, torsdag. Med anledning av uppdateringen kan avbrott och/eller andra störningar förekomma när du försöker nå våra olika verksamheter under den tiden.

Läs mer
Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Publicerad: 2017-11-21

Mats Alderus.

Mats Alderus

Och vinnaren av Miljövårdspriset är...

Vaggeryds kommun har beslutat att tilldela Mats Aldérus 2017 års miljövårdspris för sitt uthålliga arbete att under 21 års tid ringmärka fåglar i det nationella CES-projektet.

För att bevara den biologiska mångfalden och den ekologiska balansen behöver vi kunna följa tillståndet i naturen för att kunna upptäcka eventuella miljöförändringar. Att kartlägga fåglars förekomst och reproduktion under en längre tid ger oss viktiga indikatorer på biologisk mångfald i ett bredare perspektiv.

Juryns motivering

Mats Aldérus har under 21 års tid ringmärkt över 14 500 fåglar i det nationella CES-projektet som drivs av Naturhistoriska riksmuseet. CES-projektet ger värdefull kunskap om fåglarnas populationsstorlek, reproduktion och överlevnad och bygger helt på ideella insatser.

Mats Aldérus tilldelas 2017 års miljövårdspris för sitt stora engagemang, uthållighet och noggrannhet när det gäller ringmärkning av fåglar. Mats Aldérus arbete bidrar med kunskap till forskningen samt information om förändringarna i vår fågelfauna. Mats Aldérus är genom sitt arbete en god ambassadör för kommunen och bidrar till att uppnå miljökvalitetsmålet och ”Ett rikt växt- och djurliv”.

Om miljövårdspriset

Vaggeryds kommuns miljövårdspris tillfaller den eller de som utmärkt sig på ett ur miljösynpunkt förtjänstfullt sätt. Pris kan också utgå för att stimulera till insatser, åtgärder och kunskaper inom miljövården. Priset kan delas ut till företag i kommunen, enskilda personer, organisationer, föreningar eller sammanslutningar såsom skolklasser.

Prissumman är på 10 000 kr och juryn består av ledamöter från miljö- och byggnämnden samt kommunstyrelsen.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-11-21

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Kontakt

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision