Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Vattenmätare

Förbindelsepunkten utgör gränsen mellan ditt och kommunens ansvarsområde. Även om vattenmätaren sitter innanför förbindelsepunkten är det tekniska kontoret som äger den och ser till att den fungerar som den ska. Du som fastighetsägare äger rör och avstängningsventiler till mätaren.

Installation av vattenmätare

Innan dricksvattnet släpps på till din fastighet måste du ha betalat anslutningsavgiften så att en vattenmätare kan installeras. Du måste också sett till att ordna en plats för mätaren.

Mätaren monteras i en mätarkonsol och det är fastighetsägaren som ansvarar för att mätarkonsollen finns uppsatt på den plats där mätaren ska monteras och att den kan godkännas av tekniska kontoret.

Fastighetsägaren ansvarar även för alla övriga installationer innan och efter mätaren. Vid mätarplatsen ska golv och vägg tåla spill och läckage av vatten. Utrymmet ska även vara frostfritt och mätaren ska vara lättillgängligt för montering och underhåll.

Vattenmätarens installation
Vattenmätarens placering

Vattenmätarbyte

Vart tionde år byter tekniska kontoret vattenmätare för att säkerställa att mätningen fungerar och att du betalar för rätt mängd.

När det är dags för byte av vattenmätare får fastighetsägaren en lapp i brevlådan med ett förslag på tid för bytet. För att tekniska kontorets personal ska kunna genomföra mätarbytet behöver du vara hemma. Om den bokade tiden inte passar ber vi dig snarast kontakta oss på det telefonnumret som står på lappen för att boka en ny tid.

Vattenförbrukning

Du betalar för den mängd vatten som du förbrukar. För att kunna mäta denna mängd ska du läsa av mätarställningen en gång om året. Läs mer under vattenavläsning.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-03-01

Sidansvarig:

Jonatan Rosenquist

Kontakt

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision