Obs! Denna nyhet är från 2016-11-15 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-11-15

ordförandeklubba

Miljö- och byggnämndens beslut i korthet 2016-02-23

Miljö- och byggnämnden sammanträdde den 23 februari. Här följer en kort sammanfattning på några av de frågorna och de besluten som nämnden tog.

Boendeutvecklingsprogram 2015-2018

Miljö- och byggnämnden vill poängtera vikten av en god framförhållning för kommunens miljö- och planeringsarbete. Nämnden anser att boendeutvecklingsprogrammet kan främja detta och verka för eniga bostadspolitiska mål och riktlinjer. Det i sin tur kan leda till ett effektivare arbeta med tydliga prioritering för fysiks planering, investeringar och marknadsföring av kommunen.

Upphävande av del av detaljplan för Bondstorp 3:55, Sörängen

Miljö- och byggnämnden har beslutat att godkänna upphävandet av del av detaljplan för Bondstorp 3:55, Sörängen i Vaggeryds kommun. Nämnden bedömer att detaljplanen inte innebära en betydande miljöpåverkan.

Beslut om bygglov

• Miljö- och byggnämnden beslutar att lämna ett positivt förhandsbesked för
    nybyggnad av enbostadshus inom fastigheten Gärahov 1:72.
  • Miljö- och byggnämnden beslutar att bevilja bygglov för nybyggnad av tvätthall på fastigheten Gärahov 2:11.
  • Miljö- och byggnämnden har beslutat att bevilja bygglov för tillbyggnad av golfstudio inom fastigheten Hok 2:161. Nämnden beslutade även att lämna ett startbesked då det aktuella byggprojektet har bedömts vara av ett sådant slag att tekniskt samråd inte behöver hållas och att kontrollansvarig inte behöver utses.
  • Miljö- och byggnämnden har beslutat att bevilja bygglov samt lämnat ett startbesked för ändrad användning från kontorslokaler till bostäder inom fastigheten Klevshult 1:100. Ändringen innebär att det kommer bli två 90 kvadratmeters stora lägenheter med tre rum och kök vardera.
  • Miljö- och byggnämnden har beslutat att bevilja bygglov för nybyggnad av enbostadshus och garage inom avstyckning från fastigheten Stödtorp 2:1.

Miljörapportering 2015

Miljö- och byggnämnden har beslutat att miljörapportering 2015, daterad 2016-02-10, ska godkännas och överlämnas till kommunstyrelsen. Rapporten ska användas som underlag när tillsyns- och verksamhetsplaneringen för 2017 ska arbetas fram.

Taxa 2017

Miljö- och byggnämndens förslag till kommunfullmäktige:

• Timtaxan höjs till 850 kr från och med år 2017. Miljö- och byggnämndens förslag till taxa, daterad 2016-02-23, överlämnas till kommunfullmäktige för antagande att gälla från och med 2017-01-01.

Fullständigt protokoll från sammanträdes publiceras under sidorna för miljö- och byggnämnden, när det har justerats.

2016-11-15

Simon Hjälmarö

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Org.nr: 212000 - 0522