Obs! Denna nyhet är från 2016-04-07 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-04-07

Skärm med webbläsare

Välkommen till kommunens nya webbplats

I samband med kommunfullmäktige, tisdagen den 29 mars, lanserades Vaggeryds kommuns nya webbplats.

Under det första dygnet kan det innebära att vissa blanketter och länkar inte fungerar, samt att informationen på turistsidorna inte presenteras som den ska.

Många förbättringar

Arbetet med kommunens nya webbplats har pågått i över ett års tid. Bland annat har följande förbättringar genomförts:

• Ny struktur och navigering som är ämnesindelad och gör det lättare att hitta.
  • Bättre sökbarhet på alla sidor, ny sökmotor och sökanpassat innehåll.
  • Bättre texter och innehåll – alla sidor är genomgångna.
  • Lätt att hitta kontaktuppgifter överst på alla sidor.
  • Lättare att hitta blanketter och e-tjänster kopplade till aktuella ämnet.
  • Bättre mobilanpassning än tidigare, ren design.
  • Motsvarar höga krav på tillgänglighet.
  • Tydligare innehållsansvar för att förbättra framtida förvaltning.

– Vi hoppas att den nya webbplatsen ska bli ett lyft för den som vill hitta information om kommunen och våra verksamheter. Samtidigt återstår det mycket att göra och fler funktioner och tjänster kommer lanseras i framtiden, det är ett ständigt utvecklingsarbete, säger Simon Hjälmarö, kommunikatör på kommunledningskontoret.

Funktioner som vi fortsätter att förbättra och utveckla framöver är bland annat:

• En kommunkarta med information i olika lager.
  • Bättre och fler e-tjänster.
  • Integration med andra system.
  • Ny integrerad sajt för Fenix kultur- och kunskapscentrum.

Prenumerera på nyheter

Om du tidigare har varit prenumerant på nyheter och serviceinformation behöver du på nytt anmäla att du vill få e-postmeddelanden när vi publicerar nyheter. Välj vad du vill prenumerera på via länken nedan.

2016-04-07

Simon Hjälmarö

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522