Obs! Denna nyhet är från 2016-11-08 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-11-08

ordförandeklubba

Miljö- och byggnämndens beslut i korthet 2016-03-29

Miljö- och byggnämnden sammanträdde den 29 mars. Här följer en kort sammanfattning på några av de frågorna och de besluten som nämnden tog.

VA-policy för Vaggeryds kommun

Miljö- och byggförvaltningen började 2014, tillsammans med tekniska kontoret, arbetet med att ta fram en VA-översikt, VA-policy och en VA-plan (VA =vatten och avlopp). Syftet med planeringen har varit att åstadkomma en socialt, ekonomiskt och miljömässig hållbar VA-försörjning i kommunen.

VA-översikten har godkänts av både tekniska utskottet och miljö- och byggnämnden. VA-policyn skickades ut på samråd till och med 15 februari 2016 och en samrådsredogörelse har upprättats. VA-policyn har reviderats utifrån inkomna synpunkter.

Miljö- och byggnämnden föreslår kommunfullmäktige att anta VA-policyn.

Detaljplan för del av Gärahov 2:1, Lyckorna

Detaljplanen syftar till att upprätta en ny detaljplan så att ett attraktivt område för nya bostäder kan utformas. I gällande översiktsplan från 2012 finns inte området utpekat.

Miljö- och byggnämnden beslutar att anta detaljplanen för del av Gärahov 2:1, Lyckorna.

Bygglov och förhandsbesked

Under mötet beslutade nämnden om flera bygglov och lämnade även ett flertal positiva förhandsbesked. Här presenterar vi några av dessa:

• Miljö- och byggnämnden beslutar att lämna positivt förhandsbesked för
    nybyggnad av flerbostadshus, 16 lägenheter inom fastigheten Bäckaskog 5.
  • Miljö- och byggnämnden beslutar att bevilja bygglov för tillbyggnad av
    garage inom fastigheten Gärahov 1:69.
  • Miljö- och byggnämnden beslutar att bevilja tidsbegränsat bygglov till och med 29 mars 2021 samt lämna startbesked för ändrad användning från enbostadshus till HVB-verksamhet inom fastigheten Tor 1.
  • Miljö- och byggnämnden beslutar att lämna positivt förhandsbesked för
    nybyggnad av enbostadshus inom fastigheten Tofteryd 3:5.
  • Miljö- och byggnämnden beslutar att bevilja bygglov samt lämna startbesked för nybyggnad av transformatorstation inom fastigheten Löveryd 1:3.
  • Miljö- och byggnämnden beslutar att bevilja bygglov samt lämna startbesked för nybyggnad av växthus inom fastigheten Fiskaby 1:14.
  • Miljö- och byggnämnden beslutar att bevilja bygglov samt lämna startbesked för nybyggnad av toalettbyggnad inom fastigheten Båramo 1:12.
  • Miljö- och byggnämnden beslutar att bevilja bygglov samt lämna startbesked för ändrad användning från industrilokaler till daglig verksamhet inom fastigheten Rönnen 4.

Fullständigt protokoll från sammanträdes publiceras under sidorna för miljö- och byggnämnden protokoll, när det har justerats.

2016-11-08

Alija Bucuk

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522