Obs! Denna nyhet är från 2016-10-23 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-10-23

ordförandeklubba

Kultur- och fritidsnämndens beslut i korthet 2016-04-20

Här följer en kort sammanfattning på några av de frågorna och de besluten som kultur- och fritidsnämnden tog vid sammanträdet den 20 april.

Budget för kultur- och fritidsnämnden 2017

Budgetberedningen har tagit fram preliminära budgetramar som nämnderna har att förhålla sig till under det fortsatta arbetet med budget 2017. För kultur- och fritidsnämnden är den preliminära ramen satt till 29 973 000 kr. Medlen ska bland annat användas till ny lokal för Bissefällarnsamlingen, utveckling av kulturverksamheten och drift- och verksamhetskostnader för Fenixhallen.

Nämndens preliminära investeringsram är på 1 135 000 kr och ska bland annat användas till idrottsplatser, teknikutveckling för biblioteken och till rörligt friluftsliv.

Öppna ungdomsverksamheten – Lokal för UG i Skillingaryd

Kultur- och fritidsnämnden beslutade den 2 september 2015 att ge kultur- och fritidsförvaltningen i uppdraget att utreda lokalfrågan för UG med utgångspunkt för torget i Skillingaryd. Förvaltningen presenterade ett förslag den 5 november 2015 om att flytta den öppna ungdomsverksamheten UG från källarlokalerna i Skillingehus till lokalerna på Stationsplan.

Under sammanträde informerade nämnden om att man fortfarande förhandlar med fastighetsägaren VSBo.

Skateboardramp i Klevshult

Kultur- och fritidsförvaltningen tog under 2015 emot en skrivelse från barn i Klevshult om en ny skateboardramp. I skrivelsen uttrycker barnen att rampen inte behöver vare en stor betongramp utan att det räcker med en i trä. Nämndens beredning träffade barnen den 24 september 2015 för att höra mer om hur de tänkte kring rampen.

Kultur- och fritidsnämnden beslutade under sammanträdet att anslå 20 000 kronor till iordningställande av yta i Klevshult. Den nuvarande skaterampen av trä i Vaggeryd kommer att flyttas till Klevshult.

Motion – Bygg ett hopptorn vid Hjortsjöns badplats

En motion lämnades in till kommunen om att bygga ett hopptorn vid Hjortsjöns badplats i Vaggeryd. Under 2015 gav kultur- och fritidsnämndens beredning förvaltningen i uppdrag att ta fram ett beslutsunderlag till motionen. Underlaget skulle ha som utgångspunkt ur ett verksamhets-, säkerhets- och kostnadsperspektiv.

Nämnde fick två förslag att ta ställning till:
1. Avslag på motionen.
2. Föreslå kommunfullmäktige att låta kultur- och fritidsnämnden tillsammans med
tekniska kontoret utreda frågan att bygga ett hopptorn vid Hjortsjöns badplats.

Kultur- och fritidsnämnden beslutade att avslå motionen.

Smålandsidrotten – Sund Smart Stark Senior

Smålandsidrotten har lämnat in en projektbeskrivning till samverkansprojektet Sund Smart Stark Senior. Projektet är en samverkan mellan Region Jönköpings län, Region Kronoberg, Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Småland för seniorer 65 år och uppåt. Målet med projektet är att inspirera seniorer till bland annat god hälsa och social gemenskap.

Kultur- och fritidsnämnden ser positivt till samverkansprojektet Sund Smart Stark Senior och inriktningen är att genomföra projektet inom kommunen i samverkan med Smålandsidrotten under 2017.

Fullständigt protokoll från sammanträdes publiceras under sidorna för kultur- och fritidsnämnden, när det har justerats.

2016-10-23

Simon Hjälmarö