Obs! Denna nyhet är från 2016-08-11 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-08-11

Man med diplom

Ove Gustavsson, kostchef på Vaggeryds kommun

Andelen ekologisk mat ökade under 2015

Ekomatcentrums rapport visar att Vaggeryds kommun har ökat andelen inköpta ekologiska livsmedel som serveras på skolor och boenden till 40 procent under 2015.

Sedan 1999 har det på nationell nivå förts statistik över andelen ekologiska livsmedel inom den offentliga sektorn. Nu har Ekomatcentrum – informationscentrum för ekologiska produkter – presenterat rapporten över inköpen under 2015.

Rapporten visar att Vaggeryds kommun har ökat andelen ekologiska livsmedel som serveras på skolor och boenden till 40 procent. Det innebär att vi med god marginal har nått det nationella målet som är 25 procent. Sedan 2010 har andelen ekologisk mat på skolor och boenden ökat stadigt och för närvarande ligger Vaggeryds kommun på en femtonde plats i Sverige.

Jag är oerhört stolt och glad över att vi fortsätter att öka antalet ekologiska livsmedel som serveras på våra skolor och boenden. Vi har ökat stadigt sedan 2010 och Ekomatscentrums mål är att 50 procent ska vara ekologiskt i offentlig sektor år 2020, något som jag tror att vi kan lyckas med, säger Ove Gustavsson, kostchef i Vaggeryds kommun.

Statistik för ekomat 2015

2016-08-11

Alija Bucuk

Växel: 0370-67 80 00