Obs! Denna nyhet är från 2016-08-11 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-08-11

Kommunen bland de 20 bästa på Instagram

Sedan 2013 gör Placebrander årligen en kartläggning över hur bra Sveriges 290 kommuner är på Instagram. Årets kartläggning visar att Vaggeryds kommun hamnar bland de tjugo bästa kommunerna i landet.

I veckan släpptes årets rapport som visar att Vaggeryds kommun klättrat upp på en 17:e plats, sett till antal följare i förhållande till antal invånare.

Vi är stolta över att ha ökat så mycket och det är fantastiskt roligt att många följer vårt instagramkonto, som kommuninvånarna själva fyller med härliga bilder. Vi vill tacka alla kommuninvånare och våra instagramambassadörer som gör kontot så bra och sprider bilden av Vaggeryds kommun, säger Alija Bucuk, kommunikatör på kommunen.

Topp 5, antalet följare i förhållande till antalet invånare‌

Kommun

Antal följare/invånare

1. Ockelbo

1993 följare, 5849 invånare

2. Jokkmokk

1398 följare, 5072 invånare

3. Oskarshamn

5703 följare, 26450 invånare

4. Tidaholm

1465 följare, 12669 invånare

5. Degerfors

1076 följare, 9543 invånare

17. Vaggeryd

938 följare, 13372 invånare

Bli kommunens ambassadör på Instagram

Sedan hösten 2015 har vi öppnat upp kommunens instagramkonto för fler än bara kommunanställda. Nu har du som bor eller verkar i kommunen möjlighet att ansöka om att få sköta kontot under en vecka och dela din bild av platsen Vaggeryds kommun.

Vi tycker att det har fungerat bra och intresset har varit stort. Genom att ge fler möjligheten att sköta instagramkontot kan vi tillsammans visa en bredare bild av platsen och de som bor, lever och verkar här, säger Alija.

2016-08-11

Alija Bucuk