Obs! Denna nyhet är från 2016-08-11 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-08-11

Fjäril

Vaggeryd klättrar i miljöranking – näst bäst i länet

Vaggeryds kommun har klättrat från plats 117 till 55 i tidningen Aktuell hållbarhets kommunranking 2016 och är nu näst bästa kommun i Jönköpings län.

För åttonde året i rad har tidningen Aktuell hållbarhet genomfört en kommunranking för att belysa hur kommunerna arbetar med klimat- och miljöarbetet. Vaggeryds kommun har klättrat 122 placeringar från förgående år. Därmed är kommunen näst bäst i länet efter Jönköping.

Rankingen ska vara en energiinjektion i kommunernas miljöarbete, både genom att vi lyfter fram föredömen och genom att vi är en blåslampa där det behövs förbättringar, säger Mikael Salo, chefredaktör på Aktuell Hållbarhet.

Om kommunrankningen

Aktuell Hållbarhets kommunrankning mäter aktivitet och ambition på miljöområdet i Sveriges kommuner. Rankningen består av flera delar, bland annat en egen enkät som består av 20 miljörelaterade frågor som hela 245 av Sveriges 290 kommuner har besvarat. Bland annat har frågor ställts om kommunen har en kemikalieplan, satsat egna pengar på skydd av biologisk mångfald, infört köttfria dagar i sina matserveringar eller kompenserat förlusten av skyddsvärd natur vid exploateringar.

2016-08-11

Alija Bucuk

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Org.nr: 212000 - 0522