Publicerad: 2016-11-04

ordförandeklubba

Barn- och utbildningsnämndens beslut i korthet 2016-10-26

Här följer en sammanfattning av några av de ärenden som behandlades vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 26 oktober 2016. Fullständigt protokoll publiceras på vår webbplats efter justering.

Elev- och barnomsorgssituationen

Det är 63 barn i barnomsorgskö just nu. Det är högre än prognostiserat.

– Vi har ansökt om bygglov för att öppna förskoleavdelning i paviljongen vid Fenix igen, en avdelning med 15 barn. Där är rekrytering av förskollärare igång för att förhoppningsvis kunna komma igång med avdelningen i början på 2017, säger Jenny Larsen, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Nämnden har även gett förskolechefen i uppdrag att undersöka temporära lokaler i Hok och bevaka situationen i södra kommundelen för det börjar bli trång på många förskolor.

Programbudget för 2017

I programbudgeten presenteras nämndens övergripande mål och verksamhetsmål för 2017. Målen ska bidra till att kommunfullmäktiges övergripande mål nås, för 2017 är tre av kommunfullmäktiges mål prioriterade av barn- och utbildningsnämnden.

Kommunfullmäktiges mål: Kommunen skall vara en god och attraktiv kommun att leva, bo och verka i. Det är viktigt att hela kommunen får möjlighet att utvecklas.

Nämndens övergripande mål för 2017:

• En bra psykosocial och fysisk arbetsmiljö.
  • En konkurrensmässig löneutveckling.

Kommunfullmäktiges mål: Det ska vara ett gott förhållningssätt mellan personal, arbetsledning och politiken.

Nämndens övergripande mål för 2017:

• Skapa tid för gemensam dialog/reflexion och samarbete i alla verksamheter.
  • Skapa arenor för mötesplatser där personal, arbetsledning och politik kan mötas för dialog, information och berättelser.
  • Öka tilliten till och förtroendet för varandras roller och uppdrag.

Kommunfullmäktiges mål: Kommunens elever ska lämna skolan med godkända betyg.

Nämndens övergripande mål för 2017:

• Behörig personal i alla verksamheter.
  • Förankra gemensamma pedagogiska arbetsformer och arbetssätt vilket ger en likvärdig undervisning i hela kommunen.
  • Vidareutveckla samverkansformerna för tidiga insatser.

Utbyggnad av skola och förskola i Bondstorp

Kommunstyrelsen har godkänt utbyggnaden av skolan och förskolan i Bondstorp men vill ha en redovisning för hur man prioriterar inom investeringsramen.

Barn- och utbildningsnämnden beslutade begära att investeringsbudgeten utökas med 2,4 miljoner kronor för objektet Bondstorps skola då även förskolan i Bondstorp inkluderas i projektet. Barn- och utbildningsnämnden föreslår att de överskjutande investeringskostnaderna tas ur Kommunstyrelsens investeringsbudget Bondstorps skola och i övriga objekt för skola och förskola 2017. Totalbeloppet för hela projektet Bondstorps skola och förskola blir 5.8 miljoner kronor.

2016-11-04

Simon Hjälmarö

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Org.nr: 212000 - 0522