Publicerad: 2016-11-28

Bengt-Olof Magnusson

Bengt-Olof Magnusson slutar som kommundirektör under 2017

Bengt-Olof Magnusson kommer att sluta som kommundirektör vid halvårsskiftet 2017 för att gå i pension. Bengt-Olof har varit kommundirektör i Vaggeryds kommun sedan 1992 – i 25 år, något som är unikt i Sverige i dag.

Innan Bengt-Olof blev kommundirektör började han i kommunen som ekonomichef, ett uppdrag som sedan löpt parallellt fram till 2016.

– Tiden som kommundirektör i Vaggeryds kommun har gått väldigt fort och har varit väldigt spännande. Det mest roliga med det här jobbet är möjligheten att se medarbetare utvecklas och ta för sig uppgifter som gör att kommunen går framåt och gör en bra kommun ännu bättre, säger Bengt-Olof.

Rekrytering av ny kommundirektör

Kommunledningskontoret har fått i uppdrag att börja arbetet med rekryteringen av ny kommundirektör så att kommunstyrelsen vid sammanträden den 11 januari kan fatta beslut om det fortsatta rekryteringsarbetet. Kommunen kommer att ta hjälp av ett externt upphandlat rekryteringsföretag i rekryteringsarbetet.

Kommunens revisionsföretag kommer att ta fram en nulägesrapport för att beskriva kommunledningskontorets ledningsfunktion och det ledningsstöd som övriga förvaltningar i dag får från kommunledningskontoret. Denna rapport är ett viktigt underlag i rekryteringsprocessen.

2016-11-28

Simon Hjälmarö

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Org.nr: 212000 - 0522