Obs! Denna nyhet är från 2016-12-15 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-12-15

Falkenberg blev Entreprenörsregionens tolfte kommun

Tre glada personer

Falkenbergs kommun är numera en del av Entreprenörsregionen. Det beslutet togs på Entreprenörsregionens stämma, där det också valdes nytt presidium.

– När vi nu är med i Entreprenörsregionen breddar vi kontaktytorna i entreprenörsfrågor. Det här gör att vi kan arbeta ytterligare för att stärka förutsättningarna för tillväxt, konkurrenskraft och ekonomisk utveckling i hela Falkenbergs kommun, säger Mari-Louise Wernersson (C), kommunråd i den nya medlemskommunen Falkenberg.

De numera tolv kommunerna i Entreprenörsregionen skiftar ordförande varje år enligt ett förutbestämt schema och efter stämman är Hylte ny ordförandekommun. I presidiet ingår också Markaryd och Värnamo.

På stämman beslutade medlemmarna också att temat för arbetet under 2017 blir framtidens arbetsmarknad med fokus på kompetensförsörjning, företagsklimat och digitalisering.

Bildtext: Marie Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Gislaved, lämnade över ordförandeskapet till sin kollega i Hylte kommun, Ronny Löfquist. Längst till höger Malin Aronsson, kommunchef i Gislaved.

Om Entreprenörsregionen

Entreprenörsregionen är ett samarbetsprojekt mellan tolv kommuner i Småland och Halland. Samarbetet syftar till att skapa tillväxt i regionen. Kommuner som ingår i Entreprenörsregionen är Falkenberg, Gnosjö, Gislaved, Halmstad, Hylte, Laholm, Ljungby, Markaryd, Tranemo, Vaggeryd, Värnamo och Älmhult.

www.entreprenorsregionen.selänk till annan webbplats

2016-12-15

Simon Hjälmarö

Växel: 0370-67 80 00