Publicerad: 2017-03-03

Äpplen

Matmarknad för lokala matproducenter

Vaggeryds kommun deltar varje år i Earth Hour på olika sätt. Earth Hour är en kampanj som bidrar till kommunens långsiktiga och strategiska miljöarbete.

I år kommer vi att arrangera en Earth Hour- dag lördagen den 25 mars kl. 11–15 på Fenix kultur- och kunskapscentrum. I samband med dagen vill vi bjuda in lokala matproducenter för att komma och visa upp sig själva och sina produkter. Med detta vill vi öppna för dialog kring vikten av lokala matproducenter för att minska påverkan från exempelvis långväga transporter, antibiotikapreparerat kött och miljögifter i samband med besprutning.

Om du är intresserad av att delta, vänligen anmäl dig till Madeleine Larsson, miljöstrateg, via telefon 0370-67 80 11 eller mail madeleine.larsson@vaggeryd.se.
Vi vill ha din anmälan senast 7 mars.

Aktiviteter

Under Earth Hour- dagen kommer det att arrangeras flertalet aktiviteter. Vi har bland annat bjudit in tre kockar som är och har varit med i TV4:s program Sveriges mästerkock. De kommer att laga mat med närproducerade råvaror som är i säsong. Mer information och fullständigt program kommer att komma under vecka 11.

2017-03-03

Alija Bucuk

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Org.nr: 212000 - 0522