Publicerad: 2017-03-07

Kommunhuset Skillingehus

Upptäckta brister i socialförvaltningens hantering

Socialnämnden kan komma att göra en Lex Sarah–anmälan till Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) efter upptäckta brister i vissa arbetsprocesser. Beslut fattas vid nämndens sammanträde den 14 mars.

– Det är helt i linje med vårt förbättringsarbete att identifiera brister som vi har i förutsättningar och arbetsprocesser i myndighetsutövningen. Vi har krav på oss att anmäla till Inspektionen för Vård och Omsorg när vi upptäcker att det kan finnas påtagliga risker för missförhållanden i vårt sätt att bedriva verksamheten. Vi har bland annat sett att vi brustit i dokumentationen av ärenden. Vad vi hittills vet är det ingenting som har påverkat någon enskild person, säger Lotta Damberg, socialchef.

Omedelbart när bristerna upptäcktes kom arbetet igång med att utreda och åtgärda dem.

2017-03-07

Simon Hjälmarö