Publicerad: 2017-07-31

Talmannen på besök.

Riksdagens talman besökte Vaggeryds kommun

Under måndagen var Urban Ahlin, Riksdagens talman, på besök i Vaggeryds kommun. Han började sitt besök på Fenix kultur- och kunskapscentrum, där han fick en rundvandring på skolan och avslutade med en föreläsning i Multihallen.

Under sin föreläsning berättade Urban om hur han blev aktiv inom politiken, hur det är att arbeta som talman i Riksdagen och om demokratins roll i samhället. Han pratade också en hel del om det nya medieklimatet och vikten av att vara källkritisk:

Tänk till innan ni delar inlägg på era profilsidor. Allt har en betydelse även om vi inte tror det alla gånger. Vi måste vara källkritiska och läsa på om vi är osäkra på något, säger Urban.

Urban Ahlin med fenix-elever.

Det blev många skratt under besöket på Fenix.

Lyssna på ditt hjärta!

Urban avslutade sin föreläsning i Multihallen med att prata om att dagens elever tillhör den bäst utbildade generationen hittills, och uppmuntrade eleverna på Fenix att dra nytta av det.

Lyssna på ditt hjärta och satsa på det du brinner för. Alla kan lyckas bara man vill det tillräckligt mycket, menar Urban.

Två Fenix-elever som var med under den guidade rundturen och vid föreläsningen i Multihallen var Lydia Gidoff och Frida Mathsson.

Det var jätteroligt att visa talmannen Fenix och berätta om skolan och våra olika projekt. Sedan var hans föreläsning väldigt intressant och vi lärde oss en hel del om hans arbete, berättar Frida och Lydia.

På frågan om vad det bästa är med Fenix så svara de båda:

Det bästa med Fenix är närheten till skolan och att man får en personlig kontakt med lärare. Sedan gillar vi upplägget och arbetssättet man har på skolan.

Frida Mathsson och Lydia Gidoff

Besök på Kinnarps

Under eftermiddagen besökte talmannen Kinnarps i Skillingaryd. Där fick han information om företaget och om deras produkter samt en guidad rundtur inne på Kinnarps.

Urban Ahlin, Riksdagens talman på Kinnarps.
Talmannen på besök på Kinnarps.

2017-07-31

Alija Bucuk

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522