Publicerad: 2017-07-31

Tre glada personer

Ove Gustavsson och Marica Martic fick ta emot diplom av civilministern Ardalan Shekarabi.

Vaggeryds kommun fortsatt i topp i ekomatsligan

Vaggeryds kommun fortsätter ligga i topp i ekomatsligan med 42 procent ekologiska inköp. Med det är kommunen bäst i länet och på 15:e plats i landet.

Det är Ekomatscentrum som samlar in statistik för att kartlägga inköpen av ekologiska livsmedel i offentlig sektor. Alla kommuner och regioner som hade över 30 procent ekologiska inköp var inbjudna till prisutdelning och seminarie i Stockholm den 29 maj. Kommunens kostchef Ove Gustavsson var på plats tillsammans med Marica Martic som är matmor på Fenix.

– Vi ökar i år igen. Den största delen ekologiska inköp är mejerivaror och nötkött. Regeringens mål för offentlig sektor är att 60 procent ska vara ekologiskt 2030 men det är våra politiker som bestämmer om vi kan fortsätta öka och hur långt vi kan komma, säger Ove Gustavsson.

Bäst i landet är Vellinge kommun med 80 procent ekologiska inköp.

2017-07-31

Simon Hjälmarö

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Org.nr: 212000 - 0522