Obs! Denna nyhet är från 2017-11-17 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2017-11-17

Person som går.

Fältsekreterarna ökar sina närvaro på de allmänna platserna

Under höstlovet rapporterades det om ett ungdomsgäng som rört sig i Skillingaryd och skapat otrygghet. Mot bakgrund av det har kommunens fältsekreterare utökat sina fältningar under kvällstid på platser där ungdomar finns, till exempel fritidsgårdar, skolor och allmänna platser.

Förutom de utökade fältningarna planerar vi också för vuxenvandringar, något vi tror kan vara ett bra sätt för föräldrar och andra vuxna att tillsammans visa närvaro och skapa trygghet.

– Vi ser allvarligt på det här men jag tycker inte att man som boende i Skillingaryd ska vara orolig. Vi har sedan tidigare en god samverkan i det brottsförebyggande arbetet. Det är många personer som arbetar med frågan men det är också viktigt att föräldrar pratar med sina ungdomar, säger Annika Hedvall, kommundirektör i Vaggeryds kommun.

– Vi kommer att fortsätta ha nära kontakt och samverkan mellan kommunens verksamheter och polisen. Det vi kommer fortsätta arbeta med är att vara närvarande, lyssna noga på vad vi får till oss och arbeta aktivt med ungdomar och föräldrar. Nu jobbar vi ännu intensivare med att skapa trygghet, fortsätter Annika.

Aktuell lägesbild

Reshat Shabani, fältsekreterare i Vaggeryds kommun upplever att situationen lugnat ned sig under den senaste veckan.

– Det har varit lite oroligt i Skillingaryd under höstlovet. Men vi ser att situationen lugnat ned sig i och med att både vi och polisen ökat vår närvaro ute i samhället. Det är några få individer som det handlar om och vi har ett bra samarbete med polisen. Det är deras uppgift att upprätthålla lag och ordning men vi kommer att finnas där om det är någon ungdom som behöver stöd, säger Reshat.

Har du sett eller hör något ska du i första hand ta kontakt med polisen. Det går också att kontakta kommunen via e-post: info@vaggeryd.se eller faltare@vaggeryd.se. Du kan även ringa till kommunens fältsekreterare på tel. 0370- 67 83 80.

2017-11-17

Alija Bucuk