Publicerad: 2018-08-15

Fortsatt eldningsförbud i Vaggeryds kommun

Det råder fortfarande eldningsförbud i såväl Vaggeryds kommun som i hela övriga länet, baserat på kommunernas egna beslut fattade 2018-07-24. Det är alltså tills vidare förbjudet att i Vaggeryds kommun göra upp alla former av öppen eld utomhus samt att använda fyrverkerier utomhus.

Undantag från eldningsförbudet, förutsatt att försiktighet iakttas, är användning av kol-, gas-eller elgrill, samt matlagning på gasolkök, i villaträdgårdar eller motsvarande.

Bakgrund till förbudet

Länsstyrelsen beslutade 2018-07-31 kl 12:00 att upphäva det totala eldningsförbudet i Jönköpings län. Detta innebär att länet återgår till de kommunala eldningsförbuden som omfattar all eldning, förutom grillning i villaträdgård eller motsvarande.

Information in English

Open burning prohibition order means that you are NOT allowed to light fires, or barbecue in forests or in public areas. The ban also applies to disposable grills, prepared fireplaces and barbecue sites on public land, such as beaches, campsites and parks. Keep in mind that it is always you who are responsible for the security and that you can be held accountable and be punished if you cause a fire or violate the ban.

For other languages please visit Länsstyrelsens website.
länk till annan webbplats

Särskild försiktighet

Arbete i skog och mark, som kan orsaka gnistor, kräver särskild försiktighet. Tillgång till släckutrustning bör finnas samt erforderlig bevakning bör utföras efter dessa typer av arbete.

Mer information om eldningsförbud och regler för bränning finns på:

Information lämnas också på SOS Alarms telefonsvarare, 036-16 85 22.

2018-08-15

Alija Bucuk