Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Matsedel på äldreboenden

Här hittar du menyn för lunch och kvällsmat som serveras på kommunens äldreboenden Sörgården och Furugården.

Vår målsättning är att så ofta som möjligt servera svenskt kött, hållbar MSC-märkt fisk, samt använda närodlade och ekologiska livsmedel.

Meny vecka 49 2018‌

Dag

Det serveras:

Måndag

Lunch:

Furugårdens goda korv stroganoff med ris.

Inlagda persikor med lösvispad grädde.
Kvällsmat:

Potatisbullar med lök och purjolöksfräs, lingonsylt och skirat smör.

Tisdag

Lunch:

Rökmästare Bökelunds Ölandsströmming med creme fraiche på kaviar. Nyvispat potatismos.

Nykokt bärkräm med mjölk.

Kvällsmat:

Pastagratäng med tacokryddad färs och sallad.

Onsdag

Lunch:

Stekt rimmat sidfläsk med löksås alternativt bruna bönor och nykokt potatis.

Predikantsoppa med mjölk.

Kvällsmat:

Omelett med charkuterier, tomatdressing.

Torsdag

Lunch:

Furugårdens pyttipanna med stekt ägg och inlagda rödbetor.

Äppelkompott med mjölk.

Kvällsmat:

Krämig grönsakssoppa med nybakat bröd.

Fredag

Lunch:

Furugårdens ost och skinkfyllda färsbiff med krämig potatisgratäng och sallad.

Ris á la Malta.

Kvällsmat:

Husets goda paj med sallad.

Lördag

Lunch:

Sejrygg bakt med vitlök, örter och saffranssås och nykokt potatis.

Marängsviss.

Kvällsmat:

Rotfruktsgratäng med strimlad kassler.

Söndag

Lunch:

Hasselbackskyckling "lagrad ost, spenat och ricotta" gräddsky och strimlad råstekt potatis.

Hembakad mjuk pepparkaka med lingongrädde.

Kvällsmat:

Mannagrynspudding med saftsås.

 

Meny vecka  50 2018

Dag

Det serveras:

Måndag

Lunch:

Pepparrotskött med smörslungade morötter. Nykokt potatis.

Fruktcocktail med vispad grädde.

Kvällsmat:

Champinjonsoppa med hembakat bröd.

Tisdag

Lunch:

Hempanerad stekt sejfilé med Smögendressing och nykokt potatis.

Knäckig paj med vaniljsås.

Kvällsmat:

Blodpudding och vitkålssallad.

Onsdag

Lunch:

Vaggeryd charks lunchkorv med gul lök, bräserad i tomatgrädde.

Nyvispat potatismos.

Chokladpudding med vispad grädde.

Kvällsmat:

Risgrynsgröt med tillbehör.

Torsdag

Lunch:

Kycklingfilé med ört och honungssky, brynt potatis.

Päronkräm med mjölk.

Kvällsmat:

Broccoligratäng med fransk senap, oliver och vitlök. Hembakat bröd.

Fredag

Lunch:

Furugårdens pannbiff med lökfrästa haricots verts och brynt potatis.

Gotländsk saffranspannkaka med sylt och vispad grädde.

Kvällsmat:

Kokt wienerkorv med potatismos.

Lördag

Lunch:

Ångad laxrygg med vitvinssås och dill. Nykokt potatis.

Skånsk äppelkaka med vaniljsås.

Kvällsmat:

Husets soppa.

Söndag

Lunch:

Helstekt kotlettrad, sås på färska champinjoner. Nykokt potatis.

Vaniljglass med Furugårdens hallonsås.

 Kvällsmat:

Tonfiskröra med sparris och bröd.

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2018-12-10

Sidansvarig:

Liv Svensson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision