Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Lunchmeny äldreomsorgen

Äldreomsorgen har två lunchrestauranger som är öppna för allmänheten
Restaurang Linnéa på Furugården, Vaggeryd och Restaurang Sörgården,
Skillingaryd.

Vår målsättning är att så ofta som möjligt servera svenskt kött, hållbar MSC-märkt fisk, samt använda närodlade och ekologiska livsmedel.

Öppettider samtliga dagar kl. 12:00-13:30.
Vid större sällskap ber vi er ringa och förboka.
Restaurang Linnéa tele: 0393-678408
Restaurang Sörgården tele: 0370-678302

Pris per lunch: 75 kronor, mot uppvisande av stämpelkort blir den 10:e lunchen gratis.
Det går bra att betala kontant, med kort eller swish

Lunchen består av huvudrätt, salladsbord, dessert, hårt bröd, måltidsdryck och kaffe.

Lunchmeny vecka 45 2018

Dag

Det serveras:

Måndag

Ångad sejrygg med persiljesås och hackat ägg. Nykokt potatis.

Chokladpudding med vispad grädde.

Tisdag

Kalops på svensk oxbog med rödbetor. Nykokt potatis.

Inlagda päron med lösvispad grädde.

Onsdag

Bräckt rimmad svensk oxbringa med lök, hemslaget potatismos och grov senapscremefraiche.

Nykokt drottningkräm med mjölk.

Torsdag

Vaggeryd charks isterband med dillstuvad potatis, rödbetor och grov senap.

Banankaka med ingefära, vispad kanelgrädde.

Fredag

Biff á la Lindström på svensk nötfärs med skysås och aioli. Rostad potatis.

Nyponsoppa med vispad grädde, biskvier.

Lördag

Kall krondillsinbakad laxfilé med sauce-verte (creme fraiche, spenat, örter, mild vitlök. Nykokt potatis.

Ugnsbakat äpple med sirap och kanel, vaniljsås.

Söndag

Ingefärsglacerad svensk karré med äppelsky och nykokt potatis.

Persikor Melba (persikor, hallonsås, vaniljglass).

 

Lunchmeny vecka 46 2018

Dag

Det serveras:

Måndag

Stekt rimmat sidfläsk med Furugårdens raggmunkar, lingonsylt.

Färsk apelsinsallad med vispad grädde.

Tisdag

Hempanerad strömming "Ulla Winbladh" (lingonsky). Furugårdens potatismos.

Farin och creme fraiche gratinerade färska frukter.

Onsdag

Vaggeryd Charks köttkorv med pepparrotssås, smörslungade morötter.

Nykokt potatis.

Nykokt jordgubbskräm med mjölk.

Torsdag

Veckans soppa med nybakat bröd.

Ingefärspäron med lösvispad grädde.

Fredag

Ångad torskrygg med kräftsås och sparris. Nykokt potatis.

Citronfromage med vispad grädde.

Lördag

Svensk oxfärslimpa fylld med färska champinjoner och lagrad ost, gräddsky. Nykokt potatis.

Kladdkaka med saffran och kardemumma.

Söndag

Ugnsstekt svensk kotlettrad, marinerad i färsk chilisalsa, krämig potatisgratäng.

Vaniljglass med kolasås.

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2018-11-07

Sidansvarig:

Liv Svensson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision