Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Matsedel på boenden

Här hittar du menyn för lunch och middag som serveras på kommunens vård- och omsorgsboenden. På aktivitetscentret Jupiter serveras enbart lunch.

Lunchmeny vecka  25  2018

Dag

Det serveras:

Måndag

Chili con carne med ris.

Päronkräm med mjölk.

Tisdag

Hempanerad stekt torskfilé med Smögendressing och nykokt potatis.

Fruktcocktail med vispad grädde.

Onsdag

Vaggeryd Charks lunchkorv med gul lök, bräserad i tomatgrädde och nyvispat potatismos.

Nyponsoppa med skorpor.

Torsdag

Veckans soppa med nybakat bröd

Kesokaka med vaniljsås.

Fredag

Midsommarafton

Midsommarbuffé.

Svenska jordgubbar med vispad grädde.

Lördag

MIdsommardagen

Ångad laxrygg med vitvinssås och dill. Nykokt potatis.

Marängswiss.

Söndag

Helstekt kotlettrad, sås på färska champinjoner. Nykokt potatis.

Glass med chokladsås.

 

Middag vecka 25  2018

Dag

Det serveras:

Måndag

Potatis och purjolökssoppa med nybakat bröd.

Tisdag

Bondomelett med inlagd gurka.

Onsdag

Fläskpannkaka med lingon.

Torsdag

Stuvade makaroner med köttbullar.

Fredag

Midsommarafton.

Crepes med räkstuvning.

Lördag

Midsommardagen.

Potatissallad med lättrökt kalkonbröst med ört och honungssky.

Söndag

Risgrynsgröt.

 

Lunchmeny vecka  26 2018

Dag

Det serveras:

Måndag

Stekt rimmat sidfläsk med sås på färsk gul lök, nykokt potatis.

Aprikoskräm med mjölk.

Tisdag

Furugårdens panerade strömming med grov senapscremefraiche, vitlök och flisad dill. Nyvispat potatismos.

Mangosoppa.

Onsdag

Nykokt färsk blomkål med sås på rökt skinka och prästost. Nykokt potatis.

Jordgubbskräm med mjölk.

Torsdag

Soppa på färska champinjoner och rostad kyckling. Nybakat bröd.

Kesokaka med vaniljsås.

Fredag

Korv Stroganoff på Vaggeryds falukorv och nykokt ris.

Nyponsoppa med skorpa.

Lördag

Ugnsbakad torskrygg med dill och kaprissky. Nykokt potatis.

Vaniljglass med chokladsås.

Söndag

Kall lättrökt kalkonbröst med marinerade haricots verts och krämig potatissallad.

Päron med vispad grädde.


 

Middag vecka 26 2018

Dag

Det serveras:

Måndag

Sparrissoppa med nybakat bröd.

Tisdag

Blodpudding med vitkålslingon.

Onsdag

Pasta och köttfärsgratäng.

Torsdag

Rödbetssallad med kalvsylta, kokt potatis.

Fredag

Broccoligratäng med skinka.

Lördag

Crepes med köttfärsfyllning.

Söndag

Risgrynsgröt.

 

Lunchmeny vecka 27 2018

Dag

Det serveras:

Måndag

Stekt hempanerad sejrygg med nyvispad remouladsås, nykokt potatis.

Päronkräm med mjölk.

Tisdag

Dillkött på färsk kotlettrad, smörkokta morötter, nykokt potatis.

Hallonkräm med mjölk.

Onsdag

Furugårdens köttfärslimpa, gräddsky, nyvispat potatismos.

Fruktcocktail med vispad grädde.

Torsdag

Bohussoppa med räkor och nybakat bröd.

Pannkaka med sylt och grädde.

Fredag

Vaggeryd charks isterband med persiljestuvad potatis och rödbetor.

Äppelkräm med mjölk.

Lördag

Kall inkokt sommarlax med romdressing, nykokt potatis.

Rabarberkaka med vaniljsås.

Söndag

Mjukbakt svensk karré med äppelsky, nykokt potatis.

Citronmousse med vispad grädde.

 

Middag vecka 27 2018

Dag

Det serveras:

Måndag

Fläskpannkaka med lingon.

Tisdag

Spenatsoppa med ägghalva och nybakat bröd.

Onsdag

Falukorvsgratäng med ostsås.

Torsdag

Moussaka med skivad potatis och ostsås.

Fredag

Bondomelett.

Lördag

Potatissallad med kall marinerad kyckling.

Söndag

Mannagrynspudding med saftsås.

 

Lunchmeny vecka 28 2018

Dag

Det serveras:

Måndag

Frikassé på sejrygg med sås på grön sparris, nykokt tomat och dillslungad potatis.

Päronkräm med mjölk.

Tisdag

Stekt rimmat sidfläsk med hemgjorda raggmunkar, lingonsylt.

Rabarberkräm med mjölk.

Onsdag

Furugårdens pyttipanna med stekt ägg och rödbetor.

Brylépudding.

Torsdag

Köttfärssoppa med aiolitopping, nybakat bröd.

Smulpaj med äpple.

Fredag

Köttbullar med gräddsås, lingonsylt  och nykokt potatis.

Nyponsoppa med skorpa.

Lördag

Ångad torskrygg med hemgjord Smögendressing, nykokt potatis.

Vaniljglass med mangosås.

Söndag

Kall rökt kotlettrad med Linnéas mimosasallad, nykokt potatis.

Chokladpudding med vispad grädde.

 

Middag vecka 28 2018

Dag

Det serveras:

Måndag

Potatisbullar med lingon.

Tisdag

Potatis och purjolökssoppa med nybakta bröd.

Onsdag

Stuvade grönsaker med prinskorv.

Torsdag

Matjessill med gräddfil, gräslök och nykokt potatis.

Fredag

Omelett med sparrisstuvning.

Lördag

Husets goda kvällsmacka.

Söndag

Kycklingpaj med sallad och dressing.

 

Lunchmeny vecka 29 2018

Dag

Det serveras:

Måndag

Stekt rimmat sidfläsk med sås på färsk gul lök, nykokt potatis.

Aprikoskräm med mjölk.

Tisdag

Furugårdens panerade strömming med grov senapscremefraiche, vitlök och flisad dill. Nyvispat potatismos.

Mangosoppa.

Onsdag

Nykokt färsk blomkål med sås på rökt skinka och prästost. Nykokt potatis.

Jordgubbskräm med mjölk.

Torsdag

Soppa på färska champinjoner och rostad kyckling, nybakat bröd.

Kesokaka med vaniljsås.

Fredag

Korv Stroganoff på Vaggeryd charks falukorv och nykokt ris.

Nyponsoppa med skorpa.

Lördag

Ugnsbakad torskrygg med dill och kaprissky, nykokt potatis.

Vaniljglass med chokladsås.

Söndag

Kall lättrökt kalkonbröst med marinerade haricots verts och krämig potatissallad.

Päron med vispad grädde.

 

Middag vecka 29 2018

Dag

Det serveras:

Måndag

Sparrissoppa med nybakat bröd.

Tisdag

Blodpudding med vitkålslingon.

Onsdag

Pasta och köttfärsgratäng.

Torsdag

Rödbetssallad med kalvsylta, nykokt potatis.

Fredag

Broccoligratäng med skinka.

Lördag

Crepes med köttfärsfyllning.

Söndag

Risgrynsgröt.

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2018-06-20

Sidansvarig:

Liv Svensson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision