Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Publicerad: 2018-03-22

För personer på rad som ska föreläsa

Föreläsning: Autism, ADHD, ADD – ett funktionshinder eller en förmåga?

Anhörigstödjarna i Vaggeryds kommun bjuder tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan på en gratis föreläsning. Fyra personer ger en inblick hur det är att leva med sina diagnoser.

När: 5 april kl. 18.00

Var: Teatersalongen, Skillingehus i Skillingaryd

Pris: kostnadsfritt

Lotta Bynert, fick diagnosen Aspergers syndrom och ADD när hon var 47 år. Hon har bl.a. arbetat som arkivföreståndare, utbildare och turistinformatör och berättar om de svårigheter hon har mött och möter i sitt liv på grund av diagnoserna. Hon fokuserar på hur vi kan hjälpa varandra att leva i en värld där det är ok att tänka lite annorlunda.

Marie Linder, har arbetat som gymnasielärare i 15 år, främst på Industri- och teknikprogrammet. Vid 40 års ålder fick hon diagnoserna ADHD och Atypisk autism. Marie har alltid kört på full fart och resultatet blev flera omgångar med utbrändhet och depression. Diagnoserna har hjälpt henne att förstå sig själv och vad det innebär att inte ”vara som alla andra”. Vad det innebär att se sina styrkor och inte bara svagheter.

Patrik Larenholtz, 34 år gammal, ensamstående heltidspappa till två pojkar. Har Asperger och fick sin diagnos när han var 32 år. Patrik har alltid känt på sig att något varit annorlunda och att han inte riktigt passat in. Han är permanent sjukskriven på 50% och arbetstränar på 50%.

Issa Holmgren, 28-åring som blev ett ”bokstavsbarn” som 21-åring. Hon säger att hon lever så gott hon kan med ett gäng diagnoser som ADHD, Asperger och Bipolär typ 2. Issa skriver mycket och är författare. Hon har precis givit ut sin nya bok Inferenser 2.0. Boken finns att köpa under kvällen.

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-03-22

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Kontakt

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision