Huvudmeny

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2016-06-03 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-06-03

Man vid plantering

Jörgen Andersson vid en av planteringarna där tulpaner stulits.

Blommor stjäls ur kommunens planteringar

Att gräva upp blommor och lökar från planteringarna på allmänna platser är ett dåligt sätt att göra skillnad på. Särskilt tråkigt eftersom kommunens gatu- och parkenhet är så bra på att göra det fint och trevligt.

– Det har gått i perioder under flera år men i höstas eskalerade det. Då var det stölder i varje urna i Skillingaryd. Det har fortsatt under våren, ibland är det några plantor här och där och ibland hela rader som är uppgrävda, berättar Jörgen Andersson som är parkarbetare i Vaggeryds kommun.

Det har bland annat varit narcisser, tulpaner, penséer som grävts upp. Och det handlar inte om rent sabotage, för den som gräver upp tar plantorna eller lökarna med sig

– Det är så tråkigt. Vi tappar inspirationen att göra fint i kommunens planteringar som ju ska göra det trevligt för alla invånare och besökare i Skillingaryd, säger Jörgen.

Dett finns det möjlighet att få lökar när parkarbetarna gräver upp dem för säsongen. Denna veckan grävs tulpaner upp och veckan innan midsommar tas penséerna upp. Är man intresserad av det går det bra att kontakta parkenheten via kommunens växel.

Blommor i växthus

Sommarblommorna i kommunens växthus väntar på att sättas ut.

– Nu börjar vi sätta ut sommarblommorna runt den 10 juni. Vi har fullt med sommarblommor i vårt växthus som står och väntar på att komma ut. Och vi vill såklart att de ska få vara ifred när de kommer på plats, så alla får se och uppleva detta.

– Vi uppmanar allmänheten att hålla ögonen öppna efter blomtjuvar och höra av sig till tekniska kontoret om man ser någon. Men framför allt uppmanar vi den som gör detta att sluta. Det är ju stöld, så det är grund för polisanmälan, avslutar Jörgen.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-06-03

Sidansvarig:

Simon Hjälmarö

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision