Uppleva och göra

Obs! Denna nyhet är från 2016-03-28 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-03-28

Fotografering pågår

Ina Bäckdal fotas tillsammans med det grafiska elementet till affischen som hon formgivit.

Ina gjorde affischen till #Kulturhelgen 2016

Projektgruppen för Kulturhelgen 2016 har som mål att få med barn- och ungdomar på flera olika sätt. Ett sätt var att utlysa en tävling för hur den grafiska grunden för affischen som ska marknadsföra kulturhelgen ska se ut.

Det var i samarbete med bildläraren på Fenix som tävlingen gjordes, och vann det gjorde Ina Bäckdal. Juryns motivering lyder:

Ina har med sin bild öppnat upp för olika tolkningar och tankar. Inas bidrag är vågat och stark, som smittar betraktaren till att le tillbaka och ingen lämnas oberörd. Vi kopplar lätt ihop hennes bild med kommunens vision om en plats för möjligheter och gränslöst skapande. Där munnen representerar kommunikation och öppenhet. En plats som bygger på mångfald och hållbarhet.

– Jag tänkte att det skulle vara enkelt och snyggt men ändå hända något som drar uppmärksamhet, säger Ina. Jag gillar att arbeta mycket med starka färger.

Framåt våren kommer du att se mer när informationen om #Kulturhelgen 16-17 april 2016 börjar spridas.

Priset som Ina Bäckdal vinner är 2000 kr + biobiljetter som kommer att delas ut i samband med kulturtinget onsdagen den 13 april 2016

Målning av läppar

Läpparna som kommer pryda affischerna inför Kulturhelgen 2016.

2016-03-28

Simon Hjälmarö

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522