Uppleva och göra

Obs! Denna nyhet är från 2016-04-17 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-04-17

Kulturhelgens logotyp

Kulturhelgen 2016 – för gränslöst skapande

16–17 april 2016 är det dags för Kulturhelgen igen.

Ja egentligen är det mer än bara en helg för i veckan innan blir det ett stort kulturting där du får vara med och tycka till om utvecklingen av kulturen i kommunen och på torsdagen ordnar Kulturskolan en dag med tema barnkonventionen.

Det är nu den femte konst- och kulturhelgen som planeras sedan starten 2008. Och även om årets helg blir lite annorlunda än innan så är grundkonceptet kvar: En helg då alla kreativa människor i vår kommun får visa sina uttryck för alla som vill komma och uppleva dem.

Den största skillnaden är kanske att helgen byter tidpunkt på året, från höst till vår, för att det inte ska krocka med höstlovet för eleverna och Smålands kulturfestival som alltid är på hösten.

Det finns så många otroligt begåvade människor som jobbar i det tysta som vi behöver lyfta fram. Därför är en sådan här helg viktig. Det bygger mycket på det som görs i föreningslivet och av konstnärer och visar verkligen på att vi en plats i rörelse som inte sover. Det finns mycket att ta del av här. säger Beata Vilkhed på kultur- och fritidsförvaltningen som är projektledare evenemanget.

Funderar du på om du kan vara med, så är vårt budskap att bara släppa loss. Självklart ska du vara med. Vi vill inte detaljstyra hur det kommer bli. Vi vill att det ska vara öppet och fritt för att utveckla så som olika konstnärer vill, det blir ett kulturellt smörgåsbord som vi skapar tillsammans.

Två glada kvinnor

Beata Vilkhed, projektledare och Lena Landin medlem i projektgruppen.

En av alla våra konstnärer som engagerar sig är Lena Landin, för många känd som framstående fotograf, som i år också ingår i arbetsgruppen:

Fotointresset har betytt mycket för min utveckling. Jag har alltid fotat men de senaste tre, fyra åren har det vuxit mycket. Jag har gått med i Skillingaryds fotoklubb och blivit mer och mer engagerad där, säger Lena som ser fram emot att kunna bidra med sin kunskap på sitt sätt.

Vi i fotoklubben har spånat en del på hur vi skulle kunna bidra på kulturhelgen. Foto behöver ju inte bara handla om att visa en bild på en vägg. Man kan inspirera och skapa på så många sätt, säger Lena.

2016-04-17

Simon Hjälmarö

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Org.nr: 212000 - 0522