Uppleva och göra

Publicerad: 2017-04-13

Tor Nyman och Lo Cleasson

Tor Nyman och Lo Cleasson inviger bibliotekets nya digitala filmkanal.

Invigning av bibliotekets nya digitala filmkanal

Under onsdagen lanserade biblioteket i Vaggeryd sin nya filmkanal Cineasterna. Biblioteket blir därmed först i Sverige med en kanal för strömmad film.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra kommuninvånare den här tjänsten. Fler och fler ser film digitalt och då behöver biblioteket ett komplement eller alternativ till fysiska DVD-filmer. Nu kan man från Vaggeryds bibliotek strömma film från hela världen. Dygnet runt, säger Lo Claesson, bibliotekschef i Vaggeryds kommun.

För att få tillgång till streamingtjänsten måste man ha ett lånekort och en pinkod. Tjänsten kommer inte att kosta något för användaren, däremot kommer biblioteket att ha ett lånetak på 12 filmer i månaden. Som användare kommer man att kunna ta del av tjänsten hemifrån och man kan använda den på olika enheter; mobiltelefon, surfplatta och dator.

– Vi vill gärna visa på det stora utbudet av bra film som kanske inte alltid marknadsförs så mycket i media. När vi lanserar tjänsten kommer man att kunna välja mellan 700 filmer. Målet är att, innan sommaren, ha fler än 1000 filmer att erbjuda, säger Lo.

– Ja, vi vill erbjuda en ”kanal” med sevärd film från hela världen och göra den tillgänglig på ett enkelt och tidsenligt sätt. Huvudmålet är att erbjuda det allra bästa i filmväg, säger Tor Nyman, innehållsansvarig för Cineasterna.

Flera personer fanns på plats under invigningen.
Tårta vid invigningen av filmkanalen

2017-04-13

Alija Bucuk

Växel: 0370-67 80 00