Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2017-07-31 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2017-07-31

Tre personer intill hus

John Larsen, Ebba Henriksdotter och Frida Rosén är tre av fyra turistvärdar under sommaren 2017.

Turistbyrån i Skillingaryd öppnar för sommaren

1 juni öppnar turistbyrån i Skillingaryd för säsongen och håller öppet till den 31 augusti. I år kommer fyra turistvärdar att möta besökarna under olika delar av sommaren.

Turistbyrån fortsätter som tidigare att sommartid drivas i samarbete med butiken på Artillerigatan 29 i Skillingaryd. Tidigare var det Skillingaryd designcenter, nu heter det Magasinet och drivs av Frida Rosén och John Larsen som tillsammans med Ebba Henriksdotter kommer bemanna turistbyrån under juni-juli. I augusti är Belinda, som jobbat två somrar tidigare, tillbaka.

Många besökare kommer till turistbyrån för att köpa fiskekort. Förra sommaren hade man även utlåning av flytvästar men på grund av platsbrist sköts utlåningen av El-agentens jakt- och fritidsbutik på Storgatan i år.

Inför säsongen har ny besöksinformation tagit fram i form av tryck besökskarta, besöksguide och uppdaterad information på turistwebben.

– Om man besöker kommunen tycker jag att en given plats att besöka är Skillingaryds militärområde där Mlliseum finns beläget, just för att det är en stor del av vår historia i kommunen, det är också väldigt intressant. Man bör även hålla utkik efter de evenemang som hålls runt om i kommunen, som till exempel nationaldagsfiranden som finns tillgängliga på allt ifrån hembygdsgårdar till slätten i Skillingaryd, säger Ebba som ser fram emot första sommaren som turistvärd.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-07-31

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision