Uppleva och göra

Publicerad: 2017-07-31

Tre personer intill hus

John Larsen, Ebba Henriksdotter och Frida Rosén är tre av fyra turistvärdar under sommaren 2017.

Turistbyrån i Skillingaryd öppnar för sommaren

1 juni öppnar turistbyrån i Skillingaryd för säsongen och håller öppet till den 31 augusti. I år kommer fyra turistvärdar att möta besökarna under olika delar av sommaren.

Turistbyrån fortsätter som tidigare att sommartid drivas i samarbete med butiken på Artillerigatan 29 i Skillingaryd. Tidigare var det Skillingaryd designcenter, nu heter det Magasinet och drivs av Frida Rosén och John Larsen som tillsammans med Ebba Henriksdotter kommer bemanna turistbyrån under juni-juli. I augusti är Belinda, som jobbat två somrar tidigare, tillbaka.

Många besökare kommer till turistbyrån för att köpa fiskekort. Förra sommaren hade man även utlåning av flytvästar men på grund av platsbrist sköts utlåningen av El-agentens jakt- och fritidsbutik på Storgatan i år.

Inför säsongen har ny besöksinformation tagit fram i form av tryck besökskarta, besöksguide och uppdaterad information på turistwebben.

– Om man besöker kommunen tycker jag att en given plats att besöka är Skillingaryds militärområde där Mlliseum finns beläget, just för att det är en stor del av vår historia i kommunen, det är också väldigt intressant. Man bör även hålla utkik efter de evenemang som hålls runt om i kommunen, som till exempel nationaldagsfiranden som finns tillgängliga på allt ifrån hembygdsgårdar till slätten i Skillingaryd, säger Ebba som ser fram emot första sommaren som turistvärd.

2017-07-31

Simon Hjälmarö

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Org.nr: 212000 - 0522