Uppleva och göra

Publicerad: 2017-06-22

Milikul - Sveriges militärhistoriska dagar 2017

MiliKUL - Sveriges Militärhistoriska Dagar

29-30 juli är det dags för "Generalmönstring" på Skillingaryds slätt med upplevelse från två uppbyggda historiska ”militärlägren” med uppvisningar, guidningar, föreläsningar och lägerliv. Årets tema är “1900-talet möter Renässansen”.

Under Generalmönstringen kommer det föreningar och deltagare från hela landet och medverkar i arrangemanget som är ett samarbete mellan RSMF (Riksförbundet Sveriges Militärkulturhistoriska Föreningar) och kommunens militärhistoriska museum Miliseum.

Generalmönstringar har genomförts i århundraden på landets övningshedar, för att mönstra och räkna in både soldater och materiel inom landets regementen.

Arrangemanget kommer att bjuda på upplevelser av olika slag, med historisk matlagning och hantverk. Försäljning kommer ske både gällande mat och hantverk.

Uppträdanden kommer att ske av Wendes ridande batteri, Föreningen Flygbasmateriel förevisar klargörings- och startfordon från Flygvapnet, fordonsförevisningar, Projektet Tidsbron och Kronprinsens musikkår från Malmö bjuder på musik.

2017-06-22

Simon Hjälmarö

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Org.nr: 212000 - 0522