Uppleva och göra

Publicerad: 2017-08-30

Ola Hugosson och Sven-Olof Carlsson.

Ola Hugosson och Sven-Olof Carlsson från Östbo historiska sällskap.

Vinnarna utsedda i årets sommartävling

Under sommaren arrangerade Vaggeryds kommun och Östbo historiska sällskap en frågesportstävling. Tävlingen pågick från 15 juni-15 augusti och nu är vinnarna utsedda

– Det har inte varit en enkel tävling men intresset har varit stort och det är många som har svarat på frågorna, säger Ola Hugosson från Östbo historiska sällskap.

– Vi ville att folk skulle komma ut och lära sig mer om bygden. Västra lägret och Fågelforsleden är två av kommunens pärlor, så det är kul att så många har deltagit i tävlingen och lärt sig mer om dessa två platser, säger Sven-Olof Carlsson från Östbo historiska sällskap.

Prisutdelning

Prisutdelningen sker den 6 september kl. 18:00 på torpet Lillemo söder om Västra lägret. Då kommer bland annat Anders Palm vara på plats och berätta om hur man levde i ett soldattorp under 1800-talet. Vinnarna kommer att kontaktas per telefon eller e-post.

Priserna som delas ut är:
1. Åderlåtning med Anders Palms hemtillverkade utrustning.
2. Tandutdragning med verktyg från en mästersmed.
3. Presentkort. Värde 300:-/st
4-6. Välj en prydnadssak från bygden från vinstbordet.
7-9. Välj en bok om vår bygd från vinstbordet.

2017-08-30

Alija Bucuk