Uppleva och göra

Obs! Denna nyhet är från 2017-11-27 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2017-11-27

Branden i Vaggeryd

Bli en miljönär!

Den 18 september byter miljöhörnorna på Vaggeryds respektive Skillingaryds bibliotek tema till ”bli en miljönär”. Syftet med temat är att visa hur man kan bli mer resurssmart.

Temat knyter även an till kommunens satsning under klimatveckan, där återvinningscentralen i samarbete med ReMida, Human Bridge och Röda korset kommer att anordna flera aktiviteter.

Miljöhörnorna ut i världen

I augusti deltog Lo Claesson, bibliotekschef i Vaggeryds kommun, på en bibliotekskonferens i Polen där alla biblioteksföreningar i världen var samlade. Lo hade en egen programpunkt,
där hon bland annat berättade om arbetet med miljöhörnorna.

– Min presentation handlade om hållbar utveckling och bibliotek. Där berättade jag bland annat om vårt arbete med miljöhörnorna. Jag fick många frågor om just det och flera av dem som var där skulle jobbar vidare med idén på hemmaplan, säger Lo.

– Jag hoppas att vi får se fler miljöhörnor ut i världen och det tror jag verkligen. Intresset har varit stort, fortsätter Lo.

Att arbeta med teman som gemene man kan ta till sig och relatera till är något som Lo tycker är väldigt viktigt.

– Jag tror att miljöhörnorna har inspirerat många. Det är en fysisk plats som man kan gå till och sedan försöker vi ha teman som man själv kan relatera till. Att man kan koppla ihop globala problem och knyta an till det lokala perspektivet är viktigt menar Lo.

Hon hoppas att det nya temat bidrar till att vi får fler miljönärer.

– Jag hoppas att vi kan inspirera många med det nya temat och att vi får fler miljönärer, avslutar Lo.

2017-11-27

Alija Bucuk