Uppleva och göra

Publicerad: 2018-06-08

Tre personer intill hus

John Larsen, Ebba Henriksdotter och Frida Rosén är tre av fyra turistvärdar under sommaren 2018.

Turistbyrån i Skillingaryd öppnar för sommaren

Den 4 juni öppnar turistbyrån i Skillingaryd för säsongen och håller öppet till den 31 augusti. I år kommer fyra turistvärdar att möta besökarna under olika delar av sommaren.

Turistbyrån fortsätter som tidigare att sommartid drivas i samarbete med butiken på Artillerigatan 29 i Skillingaryd. Magasinet som butiken heter drivs av Frida Rosén och John Larsen som tillsammans med Ebba Henriksdotter kommer bemanna turistbyrån under juni-juli. I augusti är Belinda, som jobbat tre somrar tidigare, tillbaka.

– Jag ser fram emot sommaren och jag tycker att jobbet som turistvärd är jätteroligt. Det jag ser mest fram emot är att få träffa alla turister som kommer på besök i kommunen och berätta om smultronställena vi har här, säger Ebba.

Inför säsongen har ny besöksinformation tagit fram i form av tryck besökskarta, besöksguide och uppdaterad information på webben.

– Jag tycker att man ska hålla utkik efter de evenemang som hålls runt om i kommunen, som till exempel Diggiloo, Vaggerydsdagen och SM i orientering, säger Ebba.

Kontakta turistbyrån

E-post: turism@vaggeryd.se