Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Katt av trä

Skapande skola och förskola

Skapande skola är tänkt att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar. Projekten inom skapande skola finansieras av statens kulturråd och gäller elever från förskoleklass till år 9. Nytt för vårterminen 2018 är att vi även arbetar med Skapande förskola.

Under Hösten 2017 har ReMida samverkat med konstnär Jasmine Cederqvist inom Skapande skola med Landart.  Elever på skolorna i Hok och Svenarum har skapat förgängliga konstverk av det som finns i naturen.

Jasmine Cederqvist

Arbetet med konstprojektet "Flyktfåglar" har också fortsatt på Hok och Svenarums skolor tillsammans med Jasmine Cederqvist, elever och lärare. Varje elev har fått skapa sin egen fågel, som sedan sätts tillsammans i en gemensam "fågelflock". Projektet är kopplat till integration och frågor som: att "Flytta och att fly", varför flyttar fåglar, varför flyttar människor? Fåglar känner inga landsgränser, de kan bo ena delen av året i ett land och andra delen i ett annat land.

Fågel
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-04-26

Sidansvarig:

Kerstin Nordenstam

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision