Huvudmeny

Kvinna i höstig miljö

Jobba i Vaggeryd

twitter

Ana gillar det lilla och nära

Ana Joncovic arbetar som förskollärare på Fritidens förskola i Vaggeryd där hon började i augusti 2014. Tidigare hade hon varit timvikarie på samma förskola under sin utbildningstid.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det är att möta så många människor och barnen som ger mig väldigt mycket. Att man får utforska tillsammans med barnen och vara en del av deras uppväxt och läroprocess.

Hur tycker du att stämningen är med dina kollegor?

– Det är väldigt bra och vi är en liten förskola där man kommer varandra väldigt nära. Det har varit enkelt att komma in i gruppen och vi är ett glatt gäng, vilket är bra eftersom det speglar ju av sig på barnen om man trivs med varandra eller inte.

Hur tycker du att det är att jobba inom Vaggeryds kommun?

– Jag tycker att vi har en jättebra chef på vår enhet och man får utlopp för sina tankar och idéer. Jag känner att jag även får en personlig utveckling i mitt arbete. Den stora utmaningen är att ta tillvara på alla olikheter som man möter och ser. Vaggeryds kommun ligger väldigt bra strategiskt och det är väldigt nära till allt, vilket är en fördel.

Fakta

I Vaggeryds kommun finns 16 kommunala förskolor. Förutom i Vaggeryd och Skillingaryd finns förskolor i Hok, Klevshult, Byarum, Svenarum, Åker och Bondstorp. Förskollärare är ett av de vanligaste yrkena inom kommunen och det finns goda möjlighet till jobb.

Publicerad: