Huvudmeny

Kvinna i rosa väst står lotad mot bord i skogen.

Göra skillnad

twitter

Möt Annie: Den eldbesjälade entreprenören

Jag är uppvuxen i skogen, kommer från en familj som jobbat i den och för mig var det aldrig någon tvekan när jag var liten, om vad jag ville jobba med när jag blev vuxen.

Det var under min utbildning, som jag hittade själva grunden till skogens både historia och framtid: elden; elden som naturvårdare.

Skogen står för ro, tystnad och sinnesfrid

Jag har rest, mött och lyssnat på andra yrkesmänniskor i andra delar av världen och jag har lärt mig mycket. Det kom att bli till nytta när även vi i Sverige drabbades av elden i den okontrollerbara formen, i det som hände i Västmanland för några år sedan.
Sedan dess arbetar jag med att åka runt och föreläsa för andra om hur man kan arbeta kring elden ur båda perspektiven.

Desto viktigare för mig då är att jag har min andra verksamhet i mitt företagande, i en helt annan ände av skalan. Den, där skogen står för ro, tystnad och sinnesfrid. Den, där jag erbjuder mina gäster både privat semestrande och gemensamma upplevelser för sig och sina arbetskamrater, hemma i stugorna och vildmarksbyn, i tystnad, lugn och frisk luft. Det är få upplevelser som är så både lugnande och energigivande på en och samma gång, som att sitta i en skog och lyssna på varandra.

Här står Annie vid ett av husen som Karl-Erik Storck, även känd som "Charlie", byggt. Han var mannen bakom vildmarksbyn  och har även byggt lappkåtor på andra platser och tagit initiativ till flera föreningar i kommunen.

Här står Annie vid ett av husen som Karl-Erik Storck, även känd som "Charlie", byggt. Han var mannen bakom vildmarksbyn och har även byggt lappkåtor på andra platser och tagit initiativ till flera föreningar i kommunen.

Här hos oss firar man också födelsedagar och döper barn; stunder då det känns extra värdefullt att få vara nära naturen. Människan och skogen – tillsammans – är egentligen min hela affärsidé. Och båda behöver eld.

För eld är bra, för både skog och själ.

Publicerad:

2017-06-22