Huvudmeny

Barn pysslar med olika material

Utbildning och barnomsorg

twitter

Förskolans dag med trätema

19 maj firades förskolans dag i Vaggeryds kommun. I Vaggeryd samlades Slättens förskola och Götafors förskola tillsammans med ReMida. Det blev sång, frukt, skratt och lek och kreativitet med tema trä.

Fokus i temat var trätallrikar som barnen arbetat med under hela terminen på massor av olika sätt, tillsammans med lera , vatten, ljus, färg och spik. Det finns nu som en utställning med själva trätallrikarna, men också QR koder med bilder så man kan se de bakomliggande arbetet och processerna på gräsplanen söder om Slättens förskola.

Förskolebarnen fick även chans att möta träskulptör Ulf Celén som annars bara arbetat med skolelever. Ulf instruerade barnen som fick prova på att snida.

– Vi kör detta tillsammans med ReMida day och bjöd in alla Guldgruveavdelningar i Vaggeryd som vi på ReMida jobbar nära med och frågade om de ville fira med oss, berättar Kerstin Nordenstam på ReMida.

Barnen som går på guldgruvan-avdelningarna är så vana vid att använda återanvänt material eftersom vi nu varit igång med denna verksamheten ett tag. De ser möjligheter i allt material när de leker och kombinerar det på nya sätt hela tiden, säger Kerstin.

Just så kan förskolans dag firas här hos oss där entreprenörsandan och uppfinningsrikedomen är stor – i Vaggeryds kommun.

Utkädd personal

Personal utklädd till träd.

Vuxen person bredvid barn

Ulf Celén inspirerade och instruerade barnen.

Barn vid bord
Barn klättrar i träd

Publicerad:

2016-11-15