Huvudmeny

Bild på Jörgen Johansson på Elagenten

Göra skillnad

twitter

Att våga gå mot strömmen

För ett par år sedan bestämde sig Jörgen Johansson för att satsa på el, jakt och fiske i samma butik.

Jag har alltid hållit på med elektriska prylar, det har varit ett starkt intresse sedan jag var liten grabb och något jag ägnat mig åt yrkesmässigt i snart trettio år. På fritiden har jag förutom det som de flesta av oss gör, varit mycket tillsammans med både fru, barn och huset vi bor i, också utvecklat ett starkt intresse för jakt och fiske.

Så starkt att jag nu när barnen blivit större också tänkt ägna mitt företagande åt det också. Det kanske varken är helt vanligt eller ens logiskt för någon annan, men där skiljer jag mig nog åt lite grann; jag tycker det är roligt att prova nytt – konstigt eller inte, liksom.

Jag har länge saknat en butik som finns i vardagen med allt som vi naturintresserade behöver, och när möjligheten plötsligt dök upp i form av en butikslokal till salu, kände jag att det var dags att våga ta steget och prova i alla fall.

Vår lilla stad

För utöver det här med el, jakt och fiske, tycker jag väldigt mycket om vår lilla stad. Jag tycker mycket om idén att kunna handla där vi bor, möta människor man känner och prata om stort och smått, umgås medan vi handlar. Det är ju inte helt vanligt nuförtiden, och jag tänker att genom att vara ett sådant centrum blir vi också en trevligare småstad att besöka, för andra som inte bor här.

Möjligheterna finns här

De möjligheter vi har här, där vi bor, med gott om skog och mark att ströva i och vatten att fiska i, är något jag är väldigt stolt över och vill att fler ska få möjlighet att upptäcka. Om jag med min nya butik kan bidra till det, så har mitt företagande blivit en del av Sveriges mest växande industri – besöksindustrin. Och därmed är det faktiskt jag som följer med strömmen, dit den rinner, mot naturen och de äkta och stora upplevelserna.

Publicerad: