Huvudmeny

Man i idrottshall

Jobba i Vaggeryd

twitter

Det känns som vi gör skillnad

Martin Davidsson arbetar som lärare i idrott och hälsa för årskurs 3–9 på Fågelforsskolan i Skillingaryd. En arbetsplats som han trivs och kan göra skillnad på.

Varför valde du att bli lärare?

– På något sätt så har jag återvänt till en miljö som jag trivdes i själv. Att få kombinera det med ett stort idrottsintresse är en stor förmån. Sen är det förebilder som jag haft, bra lärare, som påverkade mig att utbilda mig till det.

Hur är det att jobba på din arbetsplats?

– Det är ett genuint lärarlag som strävar mot samma mål. Alla tar ansvar för allas elever och verkligen hjälps åt att driva skolan framåt.

–Jag sitter i ledningsgruppen för skolan, alla förslag som rektorn och ledningen kommer med bollas med oss. Sen tar vi med frågan till arbetslaget och diskuterar för att sedan ge feedback tillbaka. På det sättet finns det stora möjligheter att påverka. Det är väldigt öppet på våra arbetsplatsträffar – man får säga vad man tycker. Det känns genuint.

Hur trivs du med ditt jobb?

– Jag pendlar till Skillingaryd från Jönköping och det funkar väldigt bra. Först och främst är det eleverna som gör att jag fortsätter göra det, jag blir bemött på ett väldigt bra sätt av eleverna. Såklart har vi våra problem, men det känns som vi har en bra anda här på skolan. Sen är kollegiet och det täta samarbetet jag har med min närmsta kollega väldigt bra. Det känns som vi gör skillnad. Därför trivs jag väldigt bra på min arbetsplats.

Vilken är den största utmaningen i ditt jobb?

– Det är att få alla att känna sig sedda och utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar.

Publicerad: