Huvudmeny

Man framför byggnad

Jobba i Vaggeryd

twitter

Jag vill vara en förebild

Jonas Wetter är den Prag-älskande sportentusiasten som brinner för att barnen i Hok ska få en bra upplevelse av sin skoltid och bli rustade för livet.

Vad jobbar du med?

– Jag är fritidspedagog. Det innebär att jag jobbar mycket med rastaktiviteter där jag har fokus på att alla barn ska ha något att göra så inga barn känner sig utanför. Sen stöttar jag även upp som pedagog i klassrummet på lektionerna.

Varför har du valt det här yrket?

– Jag har alltid tyckt om att vara med barn och ungdomar och hjälpa dem på vägen. Framför allt att vara en förebild för de barn som inte har allt från början. Jag vill vara en förebild, och speciellt en manlig förebild, så att barnen kommer rätt i samhället och livet.

Vad är utmaningarna med ditt jobb?

Att ge barnen en bra fritid. Om man hårdrar det så på fritidshemmet så är det egentligen en utslussning hela vägen, varje dag. När de slutat gå hos oss så ska de vara förberedda för livet, ha hittat en fritidssysselsättning som de tycker är rolig, kunna fixa sitt eget mellanmål. Men framför allt handlar det om att bli bra kamrater.

Hur skulle du beskriva din arbetsplats?

– Det är en utmanande arbetsplats som man går med glädje till. Sen är det ibland tungt på så sätt att det alltid är mycket att göra. Det är jättebra kollegor, en bra skolledning som lyssnar på oss, det är en liten skola med naturen nära inpå. Och sen alla glada och goa barn. Man kan inte ha det bättre.

Publicerad:

Föregående artikel

Fyra röster om Leader

Nästa artikel

Fenix 20 år