Huvudmeny

Porträttbild på person vid cykel

Jobba i Vaggeryd

twitter

Att göra en annan människas dag lite bättre och roligare är stort

Shefkije Spanca är undersköterska inom hemtjänsten och har jobbat i Vaggeryds kommun i 13 år. Tillsammans med sina kollegor hjälper hon människor så att de kan bo kvar i sitt hem. 

– Utmaningen i det här arbetet är att man aldrig på förhand kan säga vad som händer. Du kan ha en agenda när du kommer till jobbet men det kan bli en helt annan. Sedan möter vi många olika människor och då gäller det att bemöta dem så som de vill bli bemötta.

– Det är viktigt att man är flexibel, lyhörd och positiv till sitt arbete eftersom du träffar så många människor. Det gäller också att kunna bemöta anhöriga och de äldre med respekt.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Jag har alltid varit intresserad av att jobba med människor och det bästa med mitt jobb är just att ha den här dagliga kontakten med människor. Det är ett jobb med högt tempo och man får otroligt mycket tillbaka när man är ute och träffar de äldre. Vi kanske är den första och sista de möter under hela dagen. Man blir nästan som deras barn. Att få vara den som kan göra en annan människas dag lite bättre och roligare – det är stort!

– Det är omväxlande jobb som jag absolut kan rekommendera. Man får ta mycket eget ansvar och gillar man att arbeta nära människor är jobbet perfekt!

Vill du också jobba nära människor?

Inom kommunen finns många jobb där du jobbar med människor. En bra grund är en utbildning till undersköterska om du vill jobba inom hemtjänsten, på vård- och omsorgsboenden och gruppbostäder.

Fenix kultur- och kunskapscentrum kan du läsa till undersköterska på gymnasiet och som vuxenutbildning.

Publicerad: