Huvudmeny

Porträttbild på Reshat

Jobba i Vaggeryd

twitter

Jag får träffa så många fantastiska ungdomar

Som fältsekreterare jobbar Reshat Shabani dagtid, kvällstid och vissa helger. Han besöker platser där ungdomar vistas som till exempel fritidsgårdar, skolor och allmänna platser och anordnar olika aktiviteter för att ungdomar ska ha en meningsfull fritid.

– I min roll som fältsekreterare arbetar jag med ungdomar från 13–21 år. Min uppgift är att se hur ungdomarna har det och finnas som stöd för dem.

Hur trivs du i rollen som fältsekreterare?

– Jag trivs väldigt bra och det roligaste med mitt jobb är att det är omväxlande. Det kan vara allt ifrån att sitta och boka in föreläsningar till att vara ute på fritidsgårdar, skolor och andra platser där ungdomar vistas och bara prata med dem. Den ena dagen är inte den andra lik. Du kan ha en plan på morgonen men den kan ändras helt.

Vad är utmaningen med ditt jobb?

– Utmaningen ligger i att ständigt vara aktiv och veta vad ungdomarna gör och vad som händer i samhället. Det är ett yrke som ändras hela tiden och det gäller att hänga med i den utvecklingen.

Skulle du rekommendera jobbet som fältsekreterare?

– Enligt mig har jag världens bästa jobb och får träffa så många fantastiska ungdomar! Du utvecklas med andra och som fältare är du ständigt med i det som händer i samhället. Vi är proffs på ungdomar och det vi stolta över!

Publicerad:

2018-01-11

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision