Huvudmeny

Uppleva och göra

twitter

Toppmodern bowlinghall i kommunen

- Det här är Sveriges enda bowlinghall med fyra banor som har ett så här toppenmodernt system, säger en märkbart stolt Niclas Ihreborn, ordförande i bowlingalliansen, som vill att bowlinghallen ska bli ett ställe där barn och ungdomar trivs.

Renoveringen av bowlinghallen i Skillingehus källare är snart helt klar och kloten kan återigen rulla på de blanka banorna. Under sensommaren har hallen renoverats och utrustats med ett spelsystem i absoluta toppklass.

– Det känns jätteroligt att vi har fått den här möjligheten, att kommunen vill satsa på den här verksamheten. Det är för hela samhället som vi gör det här, inte bara för oss föreningar, utan för alla som vill komma ner och bowla, berättar Niclas.

Den största förändringen för besökaren är det nya scoringsystemet och anpassningen för barnkalas och nybörjare. Nu kan besökaren enkelt ställa in om någon av spelarna på banan vill ha automatiska ”staket” som gör att klotet inte kan åka ner i rännnan. Toppmodern bowlinghall i kommunen.

– Bowlingkalas har vi haft tidigare också, och vi har haft många bokningar. Nu blir det en hel del nytt, framför allt blir det smidigare med automatiska ”staketen”. Dessutom kan besökarna själva lägga in sina namn, ta selfies samt välja bland flera olika teman och dela hela upplevelsen direkt på sociala medier, berättar Niclas.

Det är många delar som renoverats och bytts ut för att spelet ska bli mer störningsfritt, det finns helt enkelt inte lika många delar i anläggningen som kan krångla. All elektronik är ny, touchskärmar vid banorna och resultatskärmar i taket. Klotreturen är uppgraderad, nu går det att ha fler klot än tidigare i spel samtidigt. Dessutom är maskinerna tystare och drar mindre ström.

– Vi har nu det absolut modernaste spelsystem som går att få idag. Besökaren kan välja mellan traditionell bowling, barnkalasbowling, sporttema, discotema, öva skillbowling, chatta mellan banorna och ännu mer roliga funktioner, säger Nicklas. DET ÄR MÅNGA TIMMAR ideellt arbete i samarbete med leverantören som ligger bakom den renoverade hallen.

– Det är gemenskapen som gör att vi fortsätter. Dam- och herrlag träffas några timmar i veckan, tränar, umgås och spelar matcher. Dessutom är bowlingen är en fysisk sport, man blir rätt så svettig efter en match, säger Niclas och skrattar.

– Vi vill få ungdomar att komma hit och att man känner att det här kan vara ett ställe att hänga på. Vi har tänkt att vi ska pröva nya öppettider under hösten och se hur stort intresset är. Vi kommer att berätta via vår hemsida vilka öppettider vi kommer att ha, avslutar Niclas.

Text och foto: Johan Lundell

Publicerad:

Föregående artikel

En skola i framkant