Huvudmeny

Porträttbild på Reshat

Jobba i Vaggeryd

twitter

Man känner verkligen att man gör skillnad

Carolina jobbar som undersköterska på Mejeriets vård- och omsorgsboende i Skillingaryd. En roll som passar henne som handen i handsken.

Vad är det bästa med att jobba i Vaggeryds kommun?

Carolina trivs som fisken i vattnet på Mejeriets vård och omsorgsboende. Samarbetet mellan kollegorna fungerar väl och de lär sig mycket av varandra. Hon märker också tydligt att hennes arbetsplats arbetar utifrån kommunens värdegrund - och hon upplever att det genomsyrar alla verksamheter på Mejeriet.

Man känner verkligen att alla är lika mycket värda. Här jobbar vi också utifrån något som kallas ”individens behov i centrum”.

Individens behov i Centrum, förkortat IBIC är en arbetsform som används för att beskriva individers specifika behov, resurser, mål och resultat. En del i arbetsformen innefattar strukturerad dokumentation av den process som en individ går igenom.

När har du fått uppskattning för ditt jobb?

Jag får uppskattning varje dag, Alltifrån komplimanger till tacksamhet från både vårdtagare och kollegor. Just den här tacksamheten som de äldre visar gör att man själv känner att man verkligen gör skillnad!

Precis som i de flesta yrkena finns det utmaningar även som undersköterska:

Det som kan vara utmanande med att jobba inom vården är att vi möter så många olika människor, därför måste man lära sig att anpassa sig varje person och dennes särskilda behov.

Varför ville du jobba inom vården?

Jag har valt att jobba som undersköterska eftersom jag trivs med att jobba med människor. Jag gillar att göra skillnad och hjälpa andra. Omsorgen tilltalar mig, att få ta hand om någon annan tycker jag mycket om och det är väldigt givande, säger Carolina.

Jag rekommenderar verkligen att jobba inom vården om du är en person som tycker om att göra skillnad!

Här kan du läsa mer om arbetsformen Individens behov i centrum som Carolina och hennes kollegor jobbar utifrån:

Publicerad: