Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2016-03-22 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-03-22

Vinnarna i tävlingen: Vårt vatten är viktigt

Mellan den 14 oktober och 27 november arrangerade Vaggeryds kommun tävlingen: Vårt vatten är viktigt. Kommuninvånarna fick skapa egna affischer som skulle kunna övertyga någon i ens familj, bland ens vänner eller grannen att ändra sitt beteende och vara mer rädd om vårt vatten och naturen.

Vinnarna utsedda

Nu är vinnarna utsedda och det blev fyra elever från Hjortsjöskolan: Emmy Larsson, Emma Jakobson, Lucas Johansson och Hannah Hagelin Kjellén. De vinner en varsin årsprenumeration av WWF:s Panda Planet med bland annat förmåner som fri entré till flera djurparker och naturmuseum runt om i Sverige. Varje medlem får även ett träd planterad på Borneo.

Arbetet fortsätter under våren

Hjortsjöskolan F-5 är Grön Flagg-certifierade och arbetar aktivt med miljö- och hälsofrågor. Under våren kommer arbetet att fortsätta med temat vattenresurser. Eleverna kommer bland annat att att lära sig om hur vattnets kretslopp fungerar, vad som händer med djur och växter när vi smutsar ned vårt vatten samt hur mycket vatten vi i kommunen använder och vad vi använder det till. De kommer även göra kanaler och banor med Remida material samt anordna en gemenskapsdag, där man får träffa andra årskullar och experimentera.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-03-22

Sidansvarig:

Alija Bucuk