Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2016-03-08 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-03-08

Flygbild över Fåglabäck

Omtag på Fåglabäck i Skillingaryd

Nu har kommunen bestämt att ta ett omtag på Fåglabäck för att på nytt få ingång intresset för kommunens och Skillingaryds nyaste bostadsområde.

Ett politiskt beslut är taget att ge kommunledningskontoret i uppdrag att skissa på ca sju fristående arkitektritade villor som kan upphandlas och byggas av kommunen under förutsättning att det finns intressenter.

Villorna som idag endast finns på ritbordet är inspirerade av Bruno Mathssons hus och är tänkta att vara kostnads- och yteffektiva enplanshus med högt i tak och stora glaspartier som skapar rymd. Målgruppen som ska uppskatta form och design och områdets lantliga läge, kan vara såväl en barnfamilj som de med utflugna barn som önskar ett enkelt och underhållsfritt boende.

Utöver att ta fram och upphandla en attraktiv husmodell, kommer kommunen under våren även påbörja den fysiska förvandlingen av området som bland annat handlar om att trolla bort områdets stödmur. Genom att anlägga en slänt som delvis täcker muren och återplantera en varierad växtlighet räknar man med att höja områdets attraktivitet och status som bostadsområde.

Planer på en trädgårdsallé och frösådd av vallmo och blåklint på den obebyggda tomtmarken finns också, men detta ligger idag utanför budgetramarna.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-03-08

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision